Featured Items

Έλαιο Τσουκνίδας
  • Νέο
5,00 €

INCΙ: Helianthus Annuus(Sunflower) Seed Oil, Urtica dioica Leaf (and) Root Extract, Tocopherol

Tο έλαιο της τσουκνίδας συμβάλει στην ενδυνάμωση της τρίχας, αποτρέπει την τριχόπτωση και καταπολεμά τη πιτυρίδα, γιαυτό η χρήση του είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

H αποτελεσματικότητα της τσουκνίδας στην ενδυνάμωση των μαλλιών, πιθανολογείται πως οφείλεται στο συνδυασμό Βιταμίνης Α, Βιταμίνης C και των λιπαρών οξέων που περιέχει.

Η τσουκνίδα είναι πλούσια σε μεταλλικά άλατα: ασβέστιο, χαλκό, χλώριο, κάλιο, πυρίτιο, νάτριο, σίδερο.

Παρουσιάζει έντονη αντιφλεγμονώδη δράση και συνήθως χρησιμοποιείται για τη περιποίηση της ερεθισμένης, ευαίσθητης και ταλαιπωρημένης επιδερμίδας.

Έχει αντιβακτηριακή δράση, τα στοματικά διαλύματα και οι οδοντόκρεμες που περιέχουν τσουκνίδα μπορούν να μειώσουν την πλάκα και την ουλίτιδα. Αντιμετωπίζει, ακόμη, λοιμώξεις του στόματος γι΄αυτό πολλά προϊόντα στοματικής φροντίδας υγείας περιέχουν τσουκνίδα. 

Ως στυπτικό , το λάδι της τσουκνίδας είναι αποτελεσματικό για τη θεραπεία της ρινορραγίας. Η τσουκνίδα λόγω των στυπτικών ιδιοτήτων της μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της διόγκωσης των αιμορροΐδων και μπορεί να σταματήσει την αιμορραγία από μικροτραυματισμούς στο δέρμα. 

Χρησιμοποιείται ως αναλγητικό για την ανακούφιση από τον πόνο των εγκαυμάτων, ενώ βοηθάει σε περιπτώσεις αρθριτικών και ρευματισμών.

Χρήση: Χρησιμοποιείται μόνο του ή ως συστατικό σε ενυδατικές κρέμες, λοσιόν, σαμπουάν και Shower Gels, ενώ είναι ιδανικό για καλλυντικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη φροντίδα των άτονων και "αδύναμων" μαλλιών.

Έλαιο Αλκάνας
  • Νέο
6,00 €

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Alkanna tinctoria Root Extract, Tocopherol

Η ρίζα του φυτού Alkanna tinctoria παράγει μία κόκκινη βαφή από τον φλοιό της. Ένα από τα κύρια συστατικά της ρίζας της είναι η αλκαννίνη, μια χρωστική ευδιάλυτη στα έλαια και τις αλκοόλες που δίνει ένα έντονο πορφυρό χρώμα.

Βιολογικές μελέτες απέδειξαν ότι το ελαιώδες εκχύλισμα των ριζών της Alkanna tinctoria έχει αντιμικροβιακή (εναντίον των Staphylococcus aureus και Staphylococcus epidermitis), αντιφλεγμονώδη και αντινεοπλασματική δράση. Η σημαντικότερη όμως και η πιο ενδιαφέρουσα ιδιότητα της Alkanna, είναι η επουλωτική της δράση η οποία οφείλεται οφείλεται στην συνέργεια της αλκαννίνης, της σικονίνης και των εστέρων τους που περιέχονται στην ρίζα της.

Χορηγείται σε τραυματικές λύσεις της συνεχείας του δέρματος, εγκαύματα, έλκη διάφορης αιτιολογίας όπως έλκη από φλεβική στάση, έλκη από κατακλίσεις, οζώδη περιαρτηρίτιδα, ψωρίαση, έκζεμα, σκληρό ερύθημα του Bazin και αιμορροΐδες.

Το έλαιο αλκάνας είναι επίσης αποτελεσματικό στην επιδιόρθωση όλων των σημείων φυσιολογικής γήρανσης του δέρματος (ρυτίδες, μαύρα στίγματα, θαμπάδα) και στα σημάδια από ακμή.

Έλαιο Σύμφυτου
  • Νέο
5,00 €

inci name: Hellianthus Annuus seed oil, Symphytum officinalis root extract, tocopherol

Το σύμφυτο έχει πολύτιμες επουλωτικές ιδιότητες χάρις στην αλλαντοΐνη που περιέχει.

Η ουσία αυτή διεγείρει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και βοηθάει στην επούλωση των τραυμάτων.

Xρησιμοποιείτε σε οποιουδήποτε τύπου πληγή ακόμα και σε αυτές που δεν κλείνουν εύκολα.

Σε πληγές η έλκη σταματά την αιμορραγία.

Κατάλληλο για εγκαύματα, αιμορροΐδες, δερματικούς ερεθισμούς, εκδορές, ψωρίαση καθώς και ακμή.

Επίσης θρέφει τους χόνδρους στα οστά.

Έλαιο Μαστίχας
  • Νέο
6,00 €

INCI: Helianthus Annuus(Sunflower) Seed Oil, Olea europea fruit Οil,  Pistacia Lentiscus Resin Extract, Tocopherol

Η μαστίχα από την αρχαιότητα είχε πολλές χρήσεις. Στην αρχαία Ελλάδα ήταν γνωστό για τις ιατροφαρμακευτικές του ιδιότητες. Οι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν για την ταρίχευση των νεκρών. Οι Ρωμαίοι και οι Τούρκοι έφτιαχναν οδοντογλυφίδες από ξύλο σκίνου για να καθαρίζουν και να λευκαίνουν τα δόντια τους αλλά και να αρωματίζεται η αναπνοή τους.

Το έλαιο μαστίχας έχει αντιμικροβιακή, αντιμυκητιακή  και αντιφλεγμονώδη δράση  και αποτελεί φυσικό αντιοξειδωτικό.

Η μαστίχα Χίου παρουσιάζει άριστες επουλωτικές και συγκολλητικές ιδιότητες ενώ παράλληλα δεν προκαλεί ανεπιθύμητες παρενέργειες στο δέρμα (δερματίτιδα, κ.α.). Χρησιμοποιείται ως συστατικό σε επιδέσμους, έμπλαστρα, επιθέματα και σε άλλα επουλωτικά μέσα που εφαρμόζονται για την προστασία και επούλωση τραυμάτων ή μετεγχειρητικών τομών.

Τα καλλυντικά που είναι εμπλουτισμένα με έλαιο μαστίχας εγγυώνται τον καθαρισμό του δέρματος σε βάθος και προσφέρουν αντιγηραντική προστασία. Συγχρόνως, ελέγχοντας την έκκριση σμήγματος, ελαττώνουν σημαντικά τα προβλήματα λιπαρής επιδερμίδας όπως είναι η γυαλάδα του δέρματος.

Επειδή ενισχύει τη σύνθεση του κολλαγόνου, η συχνή χρήση βοηθάει στην καταπολέμηση ρυτίδων και εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη ελαστικότητα του δέρματος. Το έλαιο μαστίχας επίσης βελτιώνει τη γενικότερη εμφάνιση της επιδερμίδας και την ενυδατώνει σε βάθος ενώ έχει ιδιαιτέρως θετική επίδραση στους τύπους επιδερμίδας με τάση για ακμή και μαύρα στίγματα. 

Έλαιο Σημύδας
  • Νέο
5,00 €

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (and) Betula Alba Leaf Extract, Tocopherol

Το έλαιο Σημύδας έχει αντιφλεγμονώδη  δράση και χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις αρθρίτιδας , οστεοαρθρίτιδας,  ισχιαλγίας και ρευματισμών .

Αποτρέπει φλεβικές κυκλοφορικές διαταραχές και προβλήματα, σε περιπτώσεις όπως ΄βαριά πόδια΄ , πρήξιμο , οίδημα. 

Ενδείκνυται  στην περίπτωση της κυτταρίτιδας  και  της παχυσαρκίας. Προλαμβάνει εντυπωσιακά τη δημιουργία της κυτταρίτιδας και βελτιώνει ορατά την υφή του δέρματος στα σημεία που έχει εμφανιστεί.

Προσφέρει εξαιρετική βοήθεια στις παθήσεις του δέρματος, το έκζεμα  και την  ψωρίαση.

Το λάδι της σημύδας τονώνει το νευρικό, κυκλοφορικό, πεπτικό και απεκκριτικό σύστημα.

Διεγείρει τους ενδοκρινείς αδένες που οδηγούν σε περισσότερες εκκρίσεις ενζύμων και ουσιωδών ορμονών. 

Το λάδι της σημύδας βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών, όπως το ουρικό οξύ από το αίμα μέσω αυξημένης ούρησης και εφίδρωσης.  

Χρησιμοποιείται για να αναζωογονήσει τα μαλλιά και για την καταπολέμηση της πιτυρίδας.

Προφυλάξεις:  Μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις , ιδιαίτερα σε εκείνους που είναι ευαίσθητοι στη γύρη. Αν κάνετε χρήση  φαρμάκων ,   καλύτερα να ζητάτε πάντα συμβουλές από το γιατρό σας. Δεν συνιστάται η χρήση της σημύδας σε εγκύους ή θηλάζουσες.

3,00 €

Η καυστική σόδα είναι ετεροπολική (ιοντική) ένωση, ισχυρή βάση με χημικό τύπο NaOH.

Είναι ουσία λευκή, κρυσταλλική, πολύ υγροσκοπική, και απορροφά διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, για αυτό πρέπει να αποθηκεύεται σε δοχεία καλά κλεισμένα και αεροστεγή.

2,50 €

Ο βόρακας είναι ένυδρο ορυκτό του βορίου. Το όνομά του προέρχεται από την αραβική λέξη buraq = λευκός, λόγω του χρώματός του. Η βασική του δομή συνίσταται από τριγωνικά συμπλέγματα BO2(OH) και τετράεδρα BO3(OH), τα οποία συνδέονται με αλυσίδες νατρίου και οκτάεδρα κρυσταλλικού νερού. Συνηθέστερο χρώμα του είναι το λευκό, χαρακτηριστική, όμως, είναι η γεύση του, η οποία είναι υπόγλυκη μεταλλική.

1,50 €

Το χλωριούχο ασβέστιο είναι μια ανόργανη ένωση, ένα άλας με χημικό τύπο CaCl2. Είναι ένα άχρωμο κρυσταλλικό στερεό σε θερμοκρασία δωματίου, πολύ διαλυτό στο νερό.

Το χλωριούχο ασβέστιο συνήθως θεωρείται ως ένα από τα ποικίλα ένυδρα στερεά με γενικό μοριακό τύπο CaCl2(H2O)x, όπου x = 0, 1, 2, 4 και 6. Αυτές οι ενώσεις χρησιμοποιούνται κυρίως για ξεπάγωμα και έλεγχο σκόνης. Επειδή το άνυδρο άλας είναι υγροσκοπικό, χρησιμοποιείται ως ξηραντικό.

1kg

685,00 €

H μέτρηση pH έγινε εύκολη.

Με μια μεγάλη, καλά δομημένη οθόνη, σωστή διάταξη κουμπιών και απλό μενού εξασφαλίζουν ότι οι μετρήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με μερικά μόνο κλικ.

Εργονομικός σχεδιασμός για λειτουργία με το ένα χέρι

Χάρη στον εργονομικό σχεδιασμό του, η διαχείριση του είναι μια άνετη εμπειρία. Η αναδιπλούμενη βάση παρέχει βέλτιστη θέα σε επίπεδες επιφάνειες.

Η αδιάβροχη προστασία IP67 καθιστά τη φορητή συσκευή ικανή να αντέχει σε υγρά και απαιτητικά περιβάλλοντα.

8,50 €

Απεσταγμένο καθαρό νερό που παράγεται κατά την απόσταξη του αιθέριου έλαιου γιασεμί.

Eίναι κατάλληλο για ώριμα και ξηρά δέρματα καθώς οι ιδιότητες του τα ενυδατώνουν και προσφέρουν ένα ευχάριστο άρωμα.

* 1lit

6,50 €

Πουάρ πιπέτας από καουτσούκ, με τρεις γυάλινες βαλβίδες που μπορούν να ελεγχθούν με πίεση των δακτύλων.

Δεν υπάρχουν μεταλλικά μέρη που να διαβρώνουν και το πληρωτικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλα τα υγρά εκτός από εκείνα που προσβάλλουν το καουτσούκ.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πιπέτες διαφορετικής χωρητικότητας.

Συμπληρώνεται με προσαρμογέα για πιπέτες με χωρητικότητα άνω των 20 ml.

200,00 €

Oι συσκευές διανομής χρησιμεύσουν σε μια ευρεία ποικιλία εφαρμογών – όταν διανέμονται ρυθμιστικά διαλύματα, μέσα καλλιέργειας, διαλύματα βιταμινών, οξέα, βάσεις, αλατούχα διαλύματα ή πολλοί πολικοί διαλύτες.

Μπορούν να διαχειριστούν και ειδικές περιπτώσεις, για παράδειγμα, ο διανομέας κορυφής φιάλης μπορεί να χειριστεί μέσα μέχρι ένα μέγιστο των 60 ºC.

Μέτρηση: 1-10ml

  • Με έκπτωση!
9,00 €

INCI Name: Butylene Glycol (and) Zingiber Zerumbet Extract

Το Legance ™ είναι ένα αντιγηραντικό προϊόν το οποίο δίνει άνεση και ομορφιά στα πόδια. Βελτιώνει την εμφάνιση και την άνεση των ποδιών συμβάλλοντας στην ανακούφιση της κατακράτησης νερού και της λιπώδους συμπίεσης και ενισχύει την μικροκυκλοφορία.

6,00 €

Υπέροχο άρωμα από γάλα αμυγδάλου για καλλυντική χρήση.

Ποσοστό χρήσης:

  • προϊόντα προσώπου: 0,2 – 1%
  • προϊόντα σώματος: 1 – 2%
  • άρωμα: 20 – 40%
  • eau de parfum: 10 – 30%
  • eau de toilette: 5 – 20%
  • eau de cologne: 2 – 5%
  • Με έκπτωση!
15,00 € 30,00 €

Δόλωμα προσελκυστικό τροφής, για την καταπολέμηση κατσαρίδων από επαγγελματίες χρήστες.

30gr

  • Μειωμένη τιμή
10,00 € 12,00 €

Inci Name: Butylene Glycol (and) Centella Asiatica Extract (and) Darutoside

Φυσικό ενεργό συστατικό που μειώνει τις ραγάδες του δέρματος.

  • Με έκπτωση!
8,50 € 12,00 €

INCI: Vitis Vinifera

Εξαιρετικό έλαιο βάσης με υψηλή περιεκτικότητα σε λινολεϊκό οξύ και βιταμίνη Ε και ισχυρό αντιοξειδωτικό χαρακτήρα. Περιέχει επίσης βιταμίνες Α, Β1, Β2 και Β6.

Έχει σπουδαίες στυπτικές, αντιγηραντικές, αντιρυτιδικές, μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες. Ενδείκνυται για όλες τις επιδερμίδες, ειδικότερα για τις λιπαρές και τις ώριμες.

Unisooth 20ml
  • Με έκπτωση!
7,00 € 9,00 €

INCI name

Water, Propyl Gallate, Gallyl Glucoside, Epigallocatechin Gallatyl Glucoside

Ένα προϊόν ματιών που σβήνει τους μαύρους κύκλους αλλά δρα και σαν αντιγηραντικό μειώνοντας τις λεπτές ρυτίδες των ματιών και την χαλάρωση.

20ml

Το κατάστημα στη Γερανίου είναι ένα από τα πιο παλιά και τα πιο γνωστά καταστήματα χημικών ειδών και υπάρχει από το 1945.

Από το 1998 που έγινε Manis Chemicals πρόσθεσε τα πρώτα προϊόντα για τη δημιουργία του φυσικού καλλυντικού.

Μετά από τόσα χρόνια η ποιότητα και η ποικιλία των προϊόντων μας καθώς και η εξειδικευμένη εξυπηρέτηση που παρέχουμε μας καθιστά από τους πρωτοπόρους του χώρου.

Θα χαρούμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε  από τον άψογα διαμορφωμένο χώρο μας αλλά και από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα για όλα τα νέα μας προϊόντα και πως να τα χρησιμοποιήσετε στα χειροποίητα φυσικά δημιουργήματα σας.

Στην πόρτα σας

Στέλνουμε τα προϊόντα μας σε όλα την Ελλάδα, σε 1-3 εργάσιμες.

Help Center

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε σε  ότι χρειαστείτε.

10% Έκπτωση

Για παραγγελίες άνω των 30 ευρώ με παραλαβή απο το κατάστημα.

Top