Φυτικά Έλαια | Βούτυρα

Φυτικά Έλαια & Βούτυρα

   

                                                                                                                   

Φυτικά Έλαια | Βούτυρα

Φυτικά Έλαια | Βούτυρα

Υπάρχουν 76 προϊόντα.

Εμφανίζονται τα στοιχεία 1-12 από σύνολο 76

Ενεργά φίλτρα

2,50 €

INCI: Arachis hypogaea

To Αραχιδέλαιο (Peanut Oil) παράγεται από την από την ψυχρή έκθλιψητων καρπών του φυτού Arachis Hypogaea, το οποίο προέρχεται από την Κεντρική Αμερική και στην Ελλάδα είναι γνωστό σαν Αράπικο Φυστίκι.

Ιδανικό για τη περιποίηση της πολύ ξηρής επιδερμίδας.

Ενυδατώνει χωρίς να φράζει τους πόρους.

Περιέχει λινολεϊκό οξύ (Omega-6), Βιταμίνη Ε και την ουσία resveratrol που παρουσιάζει αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει την επιδερμίδα από λοιμώξεις και ερεθισμούς.

3,50 €

INCI : Persea Gratissima

Υπέροχο αντιρυτιδικό, πολύ πλούσιο σε βιταμίνες. Πλούσιο σε μαλακτικές ιδιότητες, απορροφάται ταχύτατα, εξ αιτίας των φυτοστερολινών, που περιέχει, οι οποίες βοηθούν να επουλωθεί το κατεστραμμένο από τον ήλιο δέρμα, ραγάδες, ουλές και πολλών ειδών ξηροδερμίες.

Θρέφει και ενυδατώνει ξηρό και ώριμο δέρμα. Δίνει όγκο και λάμψη στα κανονικά και ξηρά μαλλιά.

3,00 €

INCI: Oryza Sativa

Το Ρυζέλαιο εξάγεται από το φύτρο και τον εσωτερικό φλοιό του ρυζιού. Περιέχει ελαϊκό, λινελαϊκό και παλμιτικό οξύ, γ-ορυζανόλη, βιταμίνες Β και Ε, συνένζυμο Q10, σκουαλένιο και φυτοστερόλες.

Αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό, αντιγηραντικό, δίνει φωτεινότητα στην επιδερμίδα. Βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων του, εξισορροπεί το παραγόμενο σμήγμα. Άριστο ενυδατικό, ενδείκνυται για την περιποίηση της ώριμης επιδερμίδας. Ενυδατώνει, αναζωογονεί, μαλακώνει και περιποιείται ιδιαίτερα κάθε τύπο δέρματος.

5,00 €

Η καλέντουλα η αλλιώς κατιφές, είναι ένα από τα ποιο γνωστά και ποικιλοτρόπως χρησιμοποιημένα βότανα στη δυτική βοτανοθεραπεία.

Η Καλέντουλα είναι ένα ετήσιο φυτό που καλλιεργείται συχνά στους κήπους για τα άνθη της και είναι πολύ διαδεδομένη στους κήπους και τους αγρούς.

Είναι αυτοφυές φυτό της περιοχής της Μεσογείου. Στην Ελλάδα είναι πολύ κοινό φυτό και το συναντάμε σε όλες τις περιοχές της χώρας μας.

Αντιφλεγμονώδες και επουλωτικό, θεωρείται εξαιρετικό λάδι για καλλυντικές κρέμες προσώπου και ενυδατώνει βαθιά το δέρμα. Εξαιρετικό σε προϊόντα περιποίησης χεριών και νυχιών.

Ιδανικό για τις ευαίσθητες επιδερμίδες και για ήπιους δερματικούς ερεθισμούς

Περιέχει σαπωνίνες, καροτενοειδή, στερόλες, φλαβονοειδή και αιθέρια έλαια. Περιέχει επίσης ρητίνες, στερόλες, καροτένια, τριτερπένια, πτητικό έλαιο και γλίσχραμα.

4,00 €

INCI: Chamomila Matricaria

To Χαμομηλέλαιο προκύπτει από την επεξεργασία των ανθών του φυτού.

Το έλαιο του χαμομηλιού έχει καταπραϋντικές, ηρεμιστικές, μαλακτικές, αναπλαστικές, καθαριστικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Ανακουφίζει άμεσα από κνησμό, δερματικές παθήσεις, αλλεργίες, ακμή.

4,00 €

Το έλαιο είναι προϊόν ψυχρής έκθλιψης από τους σπόρους της παπαρούνας (Papaver somniferum).

Οι παπαρούνες ανήκουν στα παλαιότερα φυτά της γης. Οι σπόροι που βρέθηκαν στη μέση Ευρώπη χρονολογούνται από το 4600 έως το 3800 π.Χ.

Έχει υψηλές συγκεντρώσεις παλμιτικού οξέος και λινελαϊκού οξέος για αυτό το έλαιο παπαρούνας είναι ένα εξαιρετικό λάδι για φθαρμένο, ώριμο και ξηρό δέρμα.

4,00 €

Το σογιέλαιο είναι ένα φυτικό έλαιο που εξάγεται από τους σπόρους της σόγιας (Glycine max).

Είναι ιδανικό έλαιο για την υγεία του δέρματος.

Προέρχεται από αμινοξέα σόγιας και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, μέταλλα και βιταμίνες, ειδικά βιταμίνη Ε. Χρησιμοποιείται συνήθως σε λάδι μπάνιου και σαπούνι, καθώς και για την περιποίηση του δέρματος και τη σύσφιξη του δέρματος, επειδή είναι ένα φυσικό μαλακτικό και ενυδατικό.

500 ml

4,50 €

inci: Hedera helix

Τα φύλλα του κισσού περιέχουν φλαβονοειδή, τριτερπενικές σαπωνίνες, συμπεριλαμβανομένης της χεδερίνης, πολυίνες, φαλκαρινόλη, στερόλες και μια αρωματική ουσία. Επίσης, περιέχουν εντερίνη και δύο ειδών σάκχαρα.

Χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.

Μειώνει την ένταση του δέρματος και ανακουφίζει τους πόνους που οφείλονται στην κυτταρίτιδα ενώ συμβάλλει στην αποβολή του λίπους.

Καταπολεμά αποτελεσματικά τις ραγάδες.

4,50 €

inci: Zea mays (corn) Germ oil, Fucus Vesiculosus extract

Γνωστές από την αρχαιότητα ήταν οι ευεργετικές ιδιότητες των φυκιών.

Είναι από τα πρώτα φυτά που εμφανίσθηκαν στην γη, μέσα στις θάλασσες τους ωκεανούς τις λίμνες και τα ποτάμια.

Τα φύκια τύπου Fucus Vesiculosus περιέχουν σημαντικές ποσότητες μεταλλικών ιχνοστοιχείων, λιπαρών οξέων και αντιοξειδοτικών ουσιών.

Για το λόγο αυτό το έλαιο φυκιών έχει πάρα πολλές εφαρμογές στη σύγχρονη κοσμετολογία. Από μελέτες που έχουν γίνει, διαπιστώθηκε πως το έλαιο φυκιών καταπολεμά τα ένζυμα που ευθύνονται για τη καταστροφή του κολλαγόνου στην επιδερμίδα (anti-collagenase properties), ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την παραγωγή ελαστίνης.

Καλλυντικές εφαρμογές περιλαμβάνουν αντι-γήρανση, φωτοπροστασία, προστασία των μαλλιών, μείωση των βλεφάρων και σμιλεύσεις σώματος.

4,00 €

Το έλαιο κάνναβης παράγεται με απαλή εκχύλιση ψυχρής έκθλιψης από τις εξειδικευμένες ποικιλίες του φυτού κάνναβης του γένους Cannabis.

Τα φυτά που χρησιμοποιούνται για τις εκχυλίσεις καλλιεργούνται ειδικά για να έχουν τις ασήμαντες ποσότητες των ψυχοδραστικών ουσιών που σχετίζονται με το γένος, ιδιαίτερα την τετραϋδροκανναβινόλη (THC).

Το παραγόμενο έλαιο κάνναβης που χρησιμοποιείται για την περιποίηση του δέρματος ΔΕΝ έχει ψυχοδραστικές ιδιότητες.

Θεωρείται “το πιο τέλεια ισορροπημένο έλαιο της φύσης” και είναι ιδανικό για  σχεδόν όλες τις δερματικές παθήσεις.

Είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (GLA), ελαϊκό οξύ και στεαριδονικό οξύ, τα οποία βοηθούν στη μείωση των συμπτωμάτων της ατοπικής δερματίτιδας και άλλων δερματικών παθήσεων.

Θεωρείται ένα από τα πιο χρήσιμα φυσικά συστατικά για το δέρμα λόγω της ικανότητάς του να παρέχει απαραίτητα λιπαρά οξέα που τα σώματά μας δεν παράγουν μόνοι μας.

Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη στην ανακούφιση ορισμένων δερματικών παθήσεων όπως το έκζεμα, η ακμή και η ψωρίαση.

  • Με έκπτωση!
5,00 €

INCI: Passiflora Incarnata (Passionfruit) Seed Oil

Πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, λιπαρά οξέα, χαλκό, μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο, και καροτενοειδή

Έλαιο ιδανικό για ώριμες επιδερμίδες

 Βοηθάει στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων

“Γεμίζει” την επιδερμίδα, αντιμετωπίζοντας την χαλάρωση και βελτιώνοντας το περίγραμμα του προσωπου

Κατάλληλο για λιπαρά δέρματα γιατί απορροφάται αμέσως και δεν αφήνει ίχνη λιπαρότητας

Χρήσεις: Αντιγηραντικές και συσφικτικές κρέμες προσώπου, ενυδατικές κρέμες για όλους τους τύπους δέρματος, έλαια μασάζ, αντηλιακά προϊόντα.

Έλαιο Αβησσυνίας
  • Με έκπτωση!
5,00 €

INCI: Crambe Abyssinica seed oil

Το έλαιο Αβησσυνίας είναι πολύ ελαφρύ, καθόλου λιπαρό και προσφέρει μια πολύ δροσιστική και ελαφριά αίσθηση στο δέρμα καθώς ενυδατώνει  και βελτιώνει μ’ αυτόν τον τρόπο το δέρμα. Έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με το έλαιο Argan.

Σταθερό έναντι θέρμανσης και ιδιαίτερα ανθεκτικό στην οξείδωση. Απορροφάται εύκολα από την επιδερμίδα, δημιουργώντας μια πολύ εμφανή λεία υφή στο δέρμα, βελτιώνοντας τον τόνο και την λαμπερότητά της. Προσφέρει αποτελεσματική ενυδάτωση, χωρίς να αφήνει λιπαρότητα και χωρίς να φράζει τους πόρους. Ελέγχει την υπερπαραγωγή του σμήγματος.

Ιδανικό και για τα μαλλιά, καθώς προσφέρει ενυδάτωση, λάμψη και ενδυνάμωση της τρίχας.

Top