Αιθέρια Έλαια

Αιθέρια Έλαια

   

                                                                                                                   

Αιθέρια Έλαια

Αιθέρια Έλαια

Υπάρχουν 66 προϊόντα.

Εμφανίζονται τα στοιχεία 1-12 από σύνολο 66

Ενεργά φίλτρα

3,50 €

INCI: Citrus bergamia

Το αιθέριο έλαιο του Περγαμόντο προέρχεται από την ψυχρή έκθλιψη της ακατέργαστης φλούδας του φρούτου και έχει ένα γλυκό φρουτένιο άρωμα.

Αντικαταθλιπτικό και αγχολυτικό.

Τονώνει τον οργανισμό, ανακουφίζει από μυϊκούς πόνους και σπασμούς, βοηθά στη καταπολέμηση της σωματικής και συναισθηματικής έντασης και το stress και ανυψώνει την διάθεση.

Ιδιαίτερα αποτελεσματικό για έκζεμα και ψωρίαση.

Ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες και ακμή.

3,50 €

INCI: Melaleuca cajuputi

Cajeput oil (το λευκό δέντρο) παράγεται με απόσταξη ατμού από τα φρέσκα φύλλα και κλαδιά του δέντρου.

Είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση του άσθματος, της κυστίτιδας, των ρευματισμών, της δυσμηνόρροιας και των μυϊκών πόνων.

Χρησιμοποιείται ακόμη σε αναπνευστικές παθήσεις, βήχα, πονόλαιμο, χρόνια βρογχίτιδα, λαρυγγίτιδα, φαρυγγίτιδα, ρινικές μολύνσεις και ιγμορίτιδα. Αποχρεμπτικό και βρογχοδιασταλτικό. Καταπραϋντικό για μυϊκούς πόνους, πονοκεφάλους και πονόδοντο.

Ενδείκνυται για λιπαρές επιδερμίδες και καταπολεμά τις πανάδες.

3,50 €

INCI: Cinnamomum camphora

Το Ξύλο Καμφοράς (Ho Wood) προέρχεται από το φυτό με την κοινή ονομασία Cinnamomum camphora. Προέρχεται από απόσταξη ατμού της ρητίνης των βλαστών του φυτού και έχει ένα ξυλώδες λουλουδένιο άρωμα.

Είναι αναλγητικό, αντικαταθλιπτικό, αντισηπτικό, διουρητικό, αντιφλεγμονώδες, καθαρτικό, εντομοκτόνο, τονωτικό, εφιδρωτικό.

Αντιμετωπίζει ικανοποιητικά νευρική κατάθλιψη, ακμή, φλεγμονή, αρθρίτιδα, μυϊκούς πόνους, διαστρέμματα, ρευματισμούς, βρογχίτιδα, βήχα και ποικίλες λοιμώξεις.

3,50 €

INCI: Cinnamomum zeylanicum

Έχει ισχυρές αντιμυκητιακές, αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Έχει επίσης αντιοξειδωτική δράση και καθυστερεί τη διαδικασία της γήρανσης στους ιστούς. Χρησιμοποιείται ως αντιπαρασιτικό για την καταπολέμηση της ψείρας, της ψώρας και των σκουληκιών, και σαν αντίδοτο στο δηλητήριο εντόμων (σφήκες).

3,50 €

INCI: Eugenia Cariophyllata

Είναι ένα φυσικό αντισηπτικό. Εφαρμόζεται κυρίως στην οδοντιατρική. Χρησιμοποιείται για τις αναλγητικές, αντιρρευματικές, αντινευραλγικές, αντισηπτικές, σπασμολυτικές, αντιισταμινικές ιδιότητες του. Επίσης χρησιμοποιείται και ως εντομοαπωθητικό.

3,50 €

INCI: Anethum graveolens

Το αιθέριο έλαιο του άνηθου εξάγεται από τους σπόρους του φυτού Anethum graveolens με απόσταξη.

Χρησιμοποιείται κατά των πονοκεφάλων και της νευρικής έντασης και κατά των κολικών και των πεπτικών  διαταραχών.

3,50 €

INCI: Eucalyptus globulus

Το αιθέριο έλαιο του του Ευκαλύπτου προέρχεται από απόσταξη των φύλλων του και έχει μια έντονη δροσερή μυρωδιά καμφορά.

Ιδιαίτερα θεραπευτικό, αντιμετωπίζει λιπαρότητα και ακμή, διευκολύνει και απελευθερώνει την αναπνοή, είναι τονωτικό του ανοσοποιητικού και παρέχει προστασία από το κρυολόγημα. Ανακουφίζει πεπτικές διαταραχές, μυϊκούς πόνους και νευραλγίες.

Χρησιμοποιείται και ως εντομοαπωθητικό.

3,50 €

INCI: Abies sibirica
Το αιθέριο έλαιο του Έλατου προέρχεται από απόσταξη ατμού των βελόνων του φυτού και έχει ένα βαλσάμικο, αναζωογονητικό άρωμα.
Αντιβακτηριδιακό, αντιοξειδωτικό, αντισπασμωδικό, αντιφλογιστικό, αντισηπτικό, αποχρεμπτικό.
Χρησιμοποιείται ως αντισηπτικό σε επουλωτικές – θεραπευτικές κρέμες, για παρασκευή σαπουνιών και εφαρμόζεται σε κεριά και αρωματικά  χώρου.

3,50 €

INCI: Citrus limonum

Το έλαιο Λεμονιού αναζωογονεί το χαλαρό, κουρασμένο και θαμπό δέρμα.

Βοηθά στη μείωση της υπερβολικής λιπαρότητας και στη θεραπεία της ακμής.

Χρησιμοποιείται το ίδιο αποτελεσματικά στο δέρμα του κεφαλιού για αντιμετώπιση της λιπαρότητας και της πιτυρίδας, αποτελώντας ένα φυσικό τονωτικό για υγιή και λαμπερά μαλλιά. Γνωστό για τις λευκαντικές ιδιότητες και γι αυτό χρησιμοποιείται σε καλλυντικά προϊόντα μείωσης της έντασης των πανάδων, των μαύρων στιγμάτων και των φακίδων.
Είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό γενικής χρήσης και απολυμαντικό για μεταλλικές επιφάνειες, πιάτα και ρούχα κ.ο.κ.

Χρήσιμο ως αρωματικό χώρου, αλλά και για την παρασκευή φυσικής κολόνιας.

3,50 €

INCI:  Cymbopogon citratus

Το αιθέριο έλαιο Lemongrass παράγεται από την απόσταξη ατμού των φύλλων του Λεμονόχορτου, ενός πολυετούς τροπικού χορταριού, και έχει ένα δυνατό, δροσερό και λεμονάτο άρωμα.

Όπως και τα αιθέρια έλαια των άλλων εσπεριδοειδών, διαθέτει ισχυρές αντισηπτικές, αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για προβληματικές επιδερμίδες με ακμή και ανοιχτούς πόρους, που χρειάζονται βαθύ καθαρισμό.

Χρησιμοποιείται στην κολίτιδα, δυσπεψία, σε μυϊκές παθήσεις, στην ακμή και στην τόνωση του χαλαρού ιστού.

Λόγω της απολυμαντικής του δράσης, χρησιμοποιείται συχνά και ως καθαριστικό συσκευών οικιακής χρήσης (ψυγεία, φούρνοι, πάγκοι κουζίνας κ.α.), αφήνοντας συγχρόνως ένα άρωμα φρεσκάδας.

Έχει εντομοαπωθητική δράση.

4,00 €

INCI: Citrus aurantifolia

Το αιθέριο έλαιο λαϊμ προέρχεται από το φυτό με την κοινή ονομασία Citrus aurantifolia και χρησιμοποιείται ως τονωτικό, στυπτικό, αναζωογονητικό, αντιμικροβιακό και για την περιποίηση του λιπαρού δέρματος & ακμής.

3,50 €

INCI: Melissa officinalis

Το αιθέριο έλαιο του Μελισσόχορτου (βάλσαμο λεμονιού) προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων του και έχει ένα απαλό και ζεστό άρωμα, με μια νότα μελιού.

Αντισπασμωδικό, αντικαταθλιπτικό, αντισηπτικό, βακτηριοκτόνο, αντιπυρετικό, ηρεμιστικό, υπνωτικό, ενάντια στην υψηλή πίεση και την ευερεθιστότητα, ηρεμεί το νου και την ομαλή λειτουργία του καρδιαγγειακού. Αντιμετωπίζει με επιτυχία τη νευρικότητα, ένταση, στρες, αϋπνίες, μολύνσεις, μυκητιάσεις, έκζεμα, έρπητα και ιώσεις.

Top