zoom_in
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right

Περγαμόντο Αιθέριο Έλαιο

3,50 €
με ΦΠΑ

INCI: Citrus bergamia

Το αιθέριο έλαιο του Περγαμόντο προέρχεται από την ψυχρή έκθλιψη της ακατέργαστης φλούδας του φρούτου και έχει ένα γλυκό φρουτένιο άρωμα.

Αντικαταθλιπτικό και αγχολυτικό.

Τονώνει τον οργανισμό, ανακουφίζει από μυϊκούς πόνους και σπασμούς, βοηθά στη καταπολέμηση της σωματικής και συναισθηματικής έντασης και το stress και ανυψώνει την διάθεση.

Ιδιαίτερα αποτελεσματικό για έκζεμα και ψωρίαση.

Ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες και ακμή.

Μέγεθος
  • Ασφαλείς Πληρωμές Ασφαλείς Πληρωμές
  • Άμεση Αποστολή και Παράδοση Άμεση Αποστολή και Παράδοση
  • Δικαίωμα Επιστροφής Δικαίωμα Επιστροφής
PayPal

INCI: Citrus bergamia

Το Περγαμόντο (BERGAMOT) είναι η κοινή ονομασία του φυτού Citrus Bergamia.

Το αιθέριο έλαιο του Περγαμόντο προέρχεται από την ψυχρή έκθλιψη της ακατέργαστης φλούδας του φρούτου και έχει ένα γλυκό φρουτένιο άρωμα.

Στην αρωματοθεραπεία το Περγαμόντο θεωρείται πως περιορίζει το άγχος. Το αιθέριο έλαιο του Περγαμόντο χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση κατάθλιψης, στρες, φοβιών, υστερίας, ανορεξίας, ψωρίασης και εκζέματος.

  • Ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες και ακμή
  • Τονώνει τον οργανισμό
  • Ανακουφίζει από μυϊκούς πόνους και σπασμούς
  • Βοηθά στη καταπολέμηση της σωματικής έντασης
  • Θεραπεύει τη συναισθηματική ένταση, το στρες και το άγχος
  • Ανυψώνει την διάθεση και προσφέρει αισιοδοξία, δύναμη και πνευματική διαύγεια

Στο αιθέριο έλαιο του Περγαμόντο, όπως και σε κάποια άλλα αιθέρια έλαια,  βρίσκεται η ουσία a-bergaptene, που ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των furocoumarins και είναι η χημική ένωση, που προκαλεί φωτο-τοξικότητα (photo-toxic), που σημαίνει ότι εάν εφαρμοσθεί στο δέρμα και εκτεθεί σε ηλιακό φως, μέσα σε 24 ώρες, μπορεί να αναπτυχθούν συμπτώματα δερματίτιδας. Για τον λόγο αυτό, καλό θα είναι το αιθέριο έλαιο του Περγαμόντο να μην μπαίνει σε καλλυντικά προϊόντα, που θα έρχονται σε επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία, πχ σε κρέμα ημέρας.

Υπάρχει δυνατότητα να απομονωθεί η ανωτέρω χημική ένωση bergaptene, οπότε το Περγαμόντο κυκλοφορεί ως Bergamot FCF (FuroCumarinFree). Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε το αιθέριο έλαιο Περγαμόντο ψυχρής έκθλιψης να χρησιμοποιηθεί και την ημέρα.

  • Συνδυάζεται πολύ καλά με: Μαύρο πιπέρι, Χαμομήλι, Φασκόμηλο sclarea, Κυπαρίσσι, Λιβάνι, Γεράνι, Γιασεμί, Μανταρίνι, Νερόλι, Νιαουλί, Μοσχοκάρυδο, Πορτοκάλι, Παλμαρόζα, Δεντρολίβανο, Σανταλόξυλο, Βετιβέρια, Ylang-ylang.

Related Products

Top