zoom_in
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right

Ρίγανη Αιθέριο Έλαιο

3,50 €

INCI: Origanum compactum

Το αιθέριο έλαιο της Ρίγανης προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων του φυτού. Αντιφλεγμονώδες, αναλγητικό, αντιμικροβιακό, αντιϊικό, αντιβακτηριακό, αντιμυκητιακό, αντιπαρασιτικό, αντιοξειδωτικό, σπασμολυτικό, αναισθητικό, ερεθιστικό, ανοσοδιεγερτικό. Χρησιμοποιείται για αντιμετώπιση αναπνευστικών προβλημάτων, όπως βρογχίτιδα και βήχα, για ρευματισμούς και θεραπεία για ψείρες και σε συνδυασμό με άλλα αιθέρια έλαια για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Μέγεθος
 

Ασφαλείς Πληρωμές

 

Άμεση Αποστολή και Παράδοση

 

Δικαίωμα Επιστροφής

INCI: Origanum compactum

Το αιθέριο έλαιο της Ρίγανης προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων του φυτού. Έχει έντονο χαρακτηριστικό πικάντικο άρωμα και συχνά αποκαλείται ριγανέλαιο.

Το αιθέριο έλαιο Origanum compactum προέρχεται από ατμο-απόσταξη των φύλλων και των ανθέων του ομώνυμου φυτού, που απαντάται ως βότανο σε άγρια μορφή, στα βουνά της Ισπανίας και της Ελλάδας, είναι ιδιαίτερα περιζήτητο και συνήθως, πιο ακριβό, σε σχέση με άλλες ποικιλίες.

Άλλες γνωστές ποικιλίες Ρίγανης φύονται κυρίως στην Κρήτη, αλλά και σε άλλη νησιά (Κρητική ή νησιώτικη), αλλά και αλλού και αναφέρεται σε φυτά με τις κοινές ονομασίες Origanum onites και Origanum vulgare.

Το αιθέριο έλαιο της ρίγανης περιέχει τις φαινόλες καρβακόλη και θυμόλη, οι οποίες και του προσδίδουν αντιοξειδωτική, αντιβακτηριακή, αντιμυκητιακή και αντισηπτική δράση.

Αντιφλεγμονώδες, αναλγητικό, αντιμικροβιακό, αντιϊικό, αντιβακτηριακό, αντιμυκητιακό, αντιπαρασιτικό, αντιοξειδωτικό, σπασμολυτικό, αναισθητικό, ερεθιστικό, ανοσοδιεγερτικό.

Το αιθέριο έλαιο Ρίγανης χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία κυρίως για να καταπολεμήσουμε αναπνευστικά προβλήματα όπως άσθμα, βρογχίτιδα και βήχα.

Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα αιθέρια έλαια για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Επίσης στους ρευματισμούς και στην θεραπεία για τις ψείρες.

Related Products

Top