zoom_in
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right

Τεϊόδεντρο [Tea tree] (Μelaleuca alternifolia)

3,50 €
με ΦΠΑ

INCI: Melaleuca alternifolia

Το αιθέριο έλαιο Tea tree (Τεϊόδεντρου) εξάγεται με ατμο-απόσταξη από τα κλαδιά και τα φύλλα του δέντρου Melaleuca alternifolia, που φύεται στη ΝΑ Αυστραλία. Άριστο αντιμικροβιακό, αντιμυκητιασικό, επουλωτικό, αποχρεμπτικό, αντισηπτικό, αντιφλεγμονώδες,  εντομοκτόνο

  • Αντιμετωπίζει την ακμή
  • Θεωρείται άριστο τονωτικό του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Χρησιμοποιείται σε επιμολυσμένες περιοχές του δέρματος, αντιμετωπίζοντας μύκητες, τσιμπήματα εντόμων, εγκαύματα
  • Θεραπεύει λοιμώξεις του δέρματος και έχει αντισηπτική δράση

Χρήσεις: Προϊόντα κατά της ακμής, δερματίτιδας, ξηροδερμίας και πιτυρίδας, αντιφλογιστικά και καταπραϋντικά.

Μέγεθος
  • Ασφαλείς Πληρωμές Ασφαλείς Πληρωμές
  • Άμεση Αποστολή και Παράδοση Άμεση Αποστολή και Παράδοση
  • Δικαίωμα Επιστροφής Δικαίωμα Επιστροφής
PayPal

INCI: Melaleuca alternifolia

Το αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρου αναδύει ένα γήινο, φρέσκο, ξυλώδες άρωμα μεσαίας αρωματικής νότας. Εξάγεται με απόσταξη ατμού από τα κλαδιά και τα φύλλα του δέντρου με την επίσημη ονομασία Melaleuca alternifolia, το οποίο φύεται στη Νοτιοανατολική περιοχή της Αυστραλίας (δεν πρέπει να συγχέεται με το φυτό, που παράγει το γνωστό ρόφημα) και φθάνει ύψος 7m.
Λέγεται ότι, όταν η μητέρα φύση δημιουργεί ασθένειες, δημιουργεί και τη θεραπεία. Η παρουσία βακτηρίων, μικροβίων, ιών και μυκήτων είναι αυξημένη στις τροπικές περιοχές. Φαίνεται επίσης, ότι τα περισσότερα φυτά με φαρμακευτική δράση βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές του πλανήτη. Το Τεϊόδεντρο είναι ένα τέτοιο φυτό. Η θεραπευτική του αξία ήταν γνωστή, εδώ και χιλιάδες χρόνια, στους ιθαγενείς κατοίκους αυτής της ηπείρου, που αντιμετώπιζαν τις φρικτές βακτηριακές λοιμώξεις των τροπικών περιοχών.

Τα συστατικά του terpinen-4-ol, γ-terpinene, α-terpinene 1,8-cineole (eucalyptol), το έχουν καταστήσει και σήμερα παγκοσμίως γνωστό, καθώς η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει πλέον την αποτελεσματικότητά του στην αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών.

Ενδείκνυται για κρυολόγημα, γρίπη, παρωτίτιδα, ιλαρά, ευλογιά κ.α. Επιπλέον, αποτελεί άριστο αντισηπτικό στην επούλωση των πληγών. Είναι εξίσου αποτελεσματικό κατά των μυκητιάσεων, καθώς αναστέλλει την ανάπτυξη των μυκήτων. Αυξάνει την εφίδρωση και προωθεί την απομάκρυνση αλάτων και τοξινών, όπως το ουρικό οξύ, ενώ συγχρόνως καθαρίζει τους πόρους του δέρματος και περιορίζει δραστικά την εμφάνιση δερματολογικών προβλημάτων, όπως ακμή, ψωρίαση κ.α. Συστήνεται στη θεραπεία της δερματίτιδας και στην καταπολέμηση της ξηροδερμίας του κεφαλιού, που προκαλεί πιτυρίδα. Βοηθά στην προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος, είναι ιδανικό για παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και έχει άμεση δράση για κοψίματα, εκδορές, τσιμπήματα από έντομα και ονυχο-μυκητιάσεις.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καθαριστικό του σπιτιού.

Συνδυάζεται πολύ καλά με: Μαντζουράνα, Κάρδαμο, Μοσχοκάρυδο, Κύμινο, Κανέλα, Ευκάλυπτο, Νιαουλί, Λεβάντα, Δεντρολίβανο, Δάφνη, Λάιμ, Γκρέϊπφρουτ, Φασκόμηλο, Φασκόμηλο σκλάρεα, Λεμόνι, Πορτοκάλι

Γαρύφαλλο, Γεράνι, Μέντα, Πεύκο, Θυμάρι

Related Products

Top