zoom_in
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right

Λεβάντα Αιθέριο Έλαιο

4,50 €

INCI: Lavandula angustifolia barrem

Το αιθέριο έλαιο της Λεβάντας προέρχεται από απόσταξη των ανθέων του φυτού.

Είναι το αιθέριο έλαιο, που έχει τις περισσότερες εφαρμογές.

Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων, για την καταπολέμηση του stress, μείωση άγχους, απάλυνση μυοσκελετικών πόνων. έχει άριστες  αναπλαστικές, καταπραυντικές, αντικαταθλιπτικές, αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες.

Κατά της κυτταρίτιδας, ιδανικό για αποτοξίνωση, για δερματίτιδες, εκζέματα και γυναικολογικά προβλήματα.

Χρησιμοποιείται απ’ευθείας στην επιδερμίδα σε εγκαύματα, ερεθισμούς και τσιμπήματα. Αποτελεσματικό ως εντομοαπωθητικό.

Μέγεθος
 

Ασφαλείς Πληρωμές

 

Άμεση Αποστολή και Παράδοση

 

Δικαίωμα Επιστροφής

PayPal

INCI: Lavandula angustifolia barrem

Η Λεβάντα (Lavender) είναι η κοινή ονομασία του φυτού Lavandula angustifolia barrem, αειθαλούς θαμνώδους φυτού ύψους περίπου 1m, με χαρακτηριστικά μπλέ άνθη, που καλλιεργείται σε ορεινή περιοχή στη νοτιοανατολική Γαλλία, η οποία φέρει το όνομα Barreme.

Το αιθέριο έλαιο της Λεβάντας προέρχεται από απόσταξη των ανθέων της και έχει ένα γλυκό δροσερό άρωμα.

Το αιθέριο έλαιο της Λεβάντας χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων, για να διώχνει την ένταση, να μειώνει το άγχος, να απαλύνει τους μυϊκούς πόνους, να θεραπεύει μολύνσεις και να εναρμονίζει τις αισθήσεις.

Το αιθέριο έλαιο της Λεβάντας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για αϋπνίες, για τη φροντίδα του δέρματος σε κοψίματα και πληγές, για πονοκέφαλο, θλίψη, έλκος, ακμή, δερματίτιδα και φλεγμονές.

Η λεβάντα χρησιμοποιείτο για τον αρωματισμό των λουτρών από τους Ρωμαίους και το όνομά της προκύπτει από την λατινική λέξη “lavare” που σημαίνει “πλένω”.

Είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα αιθέρια έλαια και έχει πολλαπλές χρήσεις.

Χαλαρώνει το σώμα και το πνεύμα και βοηθά σε έναν ήρεμο ύπνο, έχει αναπλαστικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται απ’ευθείας στην επιδερμίδα σε εγκαύματα, ερεθισμούς και τσιμπήματα. Ηρεμεί, καταπραΰνει και έχει σπουδαία αντικαταθλιπτική δράση.

Καταπολεμά  ρευματικούς πόνους, είναι πολύτιμη για πονοκεφάλους, ταχυπαλμίες και λοιμώξεις του άνω αναπνευστικού.

Κατά της κυτταρίτιδας, ιδανικό για αποτοξίνωση και μείωση της κατακράτησης υγρών

Αποτελεσματικό ως εντομοαπωθητικό

Είναι το αιθέριο έλαιο που έχει τις περισσότερες εφαρμογές. Για πληγές κάθε είδους, τσιμπήματα, ψείρα, ψώρα (επάλειψη αδιάλυτο), πονοκέφαλο, καταρροή και γενικά γρίπη, ημικρανίες (λίγες σταγόνες στους κροτάφους), κακή αναπνοή, πόνους στα αυτιά, προβλήματα μύτης και λαιμού. Για παχυσαρκία, κατακράτηση υγρών, ανωμαλίες περιόδου, τόνωση του κυκλοφορικού, πόνους των μυών, ρευματισμούς, διαστρέμματα, κολικούς, δυσπεψία, ναυτία. Γυναικολογικά προβλήματα. Για άγχος, κατάθλιψη, ακμή, δερματίτιδα, έκζεμα, ψωρίαση, ακμή.

Να αποφεύγουν τη χρήση της όσοι έχουν άσθμα.

Συνδυάζεται πολύ καλά με: Βασιλικό, Περγαμόντο, Cedarwood virginian, εσπεριδοειδή, Φασκόμηλο Σκλάρεα (Clary sage), Γαρύφαλλο, Ευκάλυπτο, Λιβάνι, Γεράνι, Γκρέϊπφρουτ, Γιασεμί, Λεβάντα, Λεμόνι, Λάιμ, Μανταρίνι, Μύρο, Νερόλι, Πορτοκάλι, Πατσουλί, Πτιγκρέιν, Πεύκο, Ρόδο, Δεντρολίβανο, Τάντζεριν, Βετιβέρια.

Related Products

Top