zoom_in
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right

Μέντα Αιθέριο Έλαιο

4,50 €

INCI: Mentha piperita

Το αιθέριο έλαιο της Μέντας (Peppermint) προέρχεται από απόσταξη των φύλλων και των ανθέων της και το άρωμα της είναι φρέσκο και δροσερό.

Τονώνει, δροσίζει και ανεβάζει τη διάθεση, επιφέρει αύξηση πνευματικής διαύγειας και μνήμης.

Βοηθά στην αποσυμφόρηση του αναπνευστικού

Καταπολεμά την ακμή και την κακοσμία

Αντιμετωπίζει διαταραχές του πεπτικού συστήματος

Έχει αναλγητική, αντιφλεγμονώδη και αντισπασμωδική  δράση.

Χρήσεις: σε συσφικτικά προϊόντα και κατά των ευρυαγγειών, στοματικά διαλύματα, οδοντόκρεμες, αποσμητικά στόματος, λοσιόν, αφρούς και ζελέ ξυρίσματος, σαμπουάν, προϊόντα κατά της ακμής, στην αρωματοθεραπεία, σε τρόφιμα και ζαχαροπλαστική.

Μέγεθος
 

Ασφαλείς Πληρωμές

 

Άμεση Αποστολή και Παράδοση

 

Δικαίωμα Επιστροφής

PayPal

INCI: Mentha piperita

Η Μέντα (Peppermint) είναι η κοινή ονομασία του φυτού Mentha Piperita. Το αιθέριο έλαιο της Μέντας προέρχεται από απόσταξη των φύλλων και των ανθέων της και το άρωμα της είναι φρέσκο και δροσερό.

Στην αρχαία Ελλάδα και στην Αρχαία Ρώμη η μέντα ήταν πολύ διαδεδομένη στην καθημερινή ζωή. Είναι από τα πλέον γνωστά αιθέρια έλαια στην αρωματοθεραπεία, καθώς τονώνει, δροσίζει και ανεβάζει τη διάθεση.

Περιέχει σε αρκετή ποσόστωση (τουλάχιστον 33%) την ουσία Μενθόλη (menthol), μια ”ψυκτική” ένωση, που παράγει ψύξη ή κατευναστική αίσθηση πάνω στο δέρμα ή στους πνεύμονες και το λαιμό. ”Ψυκτικές” ενώσεις (cooling compounds) χαρακτηρίζονται οι ουσίες, οι οποίες σε επαφή με το δέρμα ή τις βλεννογόνους δίνουν μια αίσθηση δροσιάς ή ψύχους, καθώς ασκούν φυσιολογική δράση με χημικό ερέθισμα στις απολήξεις των νεύρων, το οποίο και δημιουργεί την αίσθηση του ψύχους, χωρίς ωστόσο, να μειώνουν τοπικά τη θερμοκρασία.

Το αιθέριο έλαιο της Μέντας χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για αντιμετώπιση αδυναμίας, λήθαργου, ναυτίας, πυρετού, πονοκεφάλου, βελτίωση της αναπνοής και αύξηση πνευματικής διαύγειας και μνήμης.

Ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες και επιδερμίδες με ακμή, ιδανικό για λιπαρά μαλλιά, βοηθά στην αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων, εξασφαλίζει την ομαλή πέψη. Λειτουργεί ως παυσίπονο για πονοκεφάλους και αναπνευστικά προβλήματα, είναι δανικό για περιπτώσεις ναυτίας, βοηθά στην άμεση αποσυμφόρηση της ρινικής κοιλότητας, ανεβάζει τη διάθεση και διώχνει τη πνευματική κόπωση, ενεργοποιεί το νου και την καθαρή σκέψη και βοηθάει στην αφομοίωση των πληροφοριών. Προάγει την αποσυμφόρηση του ακνεϊκού δέρματος και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος αντιμετωπίζοντας τις ευρυαγγείες. Δροσιστικό και αναζωογονητικό, εφαρμόζεται σε στοματικά διαλύματα και οδοντόκρεμες για την υγιεινή δοντιών και ουλώδους κοιλότητας.

Απαντάται ευρύτατα

  • σε τρόφιμα και είδη ζαχαροπλαστικής: γλυκά, καραμέλες, τσίχλες, αλκοολούχα ποτά.
  • σε είδη προσωπικής φροντίδας: οδοντόπαστες, στοματικά διαλύματα, αποσμητικά, κολόνιες, λοσιόν, αφρούς και ζελέ ξυρίσματος, σαμπουάν.
  • σε φαρμακευτικά σκευάσματα: αποσυμφορητικά μύτης, ζελέ και αλοιφές για εντριβές για το κρύο, σε αντιβηχικές παστίλιες, ως πρόσθετο σε αντιόξινα γαλακτώματα και παστίλιες

Απαιτεί προσοχή στη χρήση του, καθότι ενδέχεται να ερεθίσει τα ευαίσθητα δέρματα.

  • Συνδυάζεται πολύ καλά με: Περγαμόντο, Βενζόη , Κέδρος, Κυπαρίσσι, Ευκάλυπτος, Άρκευθος, Λεβάντα, Λεμόνι, Λάιμ , Μανταρίνι, Μαντζουράνα, Νιαουλί, Πορτοκάλι, Πεύκη, Δεντρολίβανο, Tea tree

Related Products

Top