zoom_in
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right

Φασκόμηλο (Salvia οfficinalis)

5,00 €
με ΦΠΑ

INCI: Salvia Officinalis

Το αιθέριο έλαιο του Φασκόμηλου προέρχεται από την απόσταξη του βοτάνου και των ανθέων του φυτού του, έχει γλυκό, ποώδες άρωμα και διαθέτει βακτηριοκτόνες, μυκητοστατικές και ιοστατικές ιδιότητες.

  • Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση και ενισχύει το ανοσοποιητικό, είναι πολύ καλό τονωτικό των νεύρων, ανακουφίζει από μυϊκούς πόνους, έχει στυπτική δράση και ρυθμίζει το περιττό σμήγμα, βοηθά στη μείωση του τοπικού πάχους.

Χρήσεις: Προϊόντα εξισσορόπησης της λιπαρής επιδερμίδας, αποσμητικά, αδυνατιστικά, προϊόντα περιποίησης μαλλιών, κατά της τριχοφυϊας, προϊόντα κατά των μυϊκών πόνων και δυσκαμψιών.

Μέγεθος
  • Ασφαλείς Πληρωμές Ασφαλείς Πληρωμές
  • Άμεση Αποστολή και Παράδοση Άμεση Αποστολή και Παράδοση
  • Δικαίωμα Επιστροφής Δικαίωμα Επιστροφής
PayPal
  • INCI: Salvia officinalis

Το Φασκόμηλο με την επιστημονική ονομασία Salvia officinalis, είναι ένα πολυετές, θαμνώδες φυτό με πολυάριθμα κλαδιά και παχιά, επιμήκη, χνουδωτά λευκοπράσινα φύλλα. Συναντάται κυρίως σε ξηρούς και πετρώδεις τόπους της ελληνικής υπαίθρου. Το αιθέριο έλαιο του Φασκόμηλου προέρχεται από την απόσταξη του βοτάνου και των ανθέων του, έχει γλυκό, ποώδες άρωμα και διαθέτει βακτηριοκτόνες, μυκητοστατικές και ιοστατικές ιδιότητες.

Το αιθέριο έλαιο του Φασκόμηλου ηρεμεί το νευρικό σύστημα και συστήνεται από τους αρωματοθεραπευτές σε περιπτώσεις κατάθλιψης, άγχους, αϋπνίας και επώδυνης περιόδου. Συμβάλει στη μείωση των εξάψεων, των νυχτερινών εφιδρώσεων, ευερεθιστικότητας και κεφαλαλγιών. Η εισπνοή του αρώματός του έχει βλεννολυτική και αντικαταρροϊκή δράση, γι’αυτό συστήνεται σε περιπτώσεις γρίπης, κρυολογήματος κ.α. Tο αιθέριο έλαιο Φασκόμηλου μπορεί να ανακουφίσει από μυϊκούς πόνους, οσφυαλγία, δυσκαμψία αυχένα, κράμπες και δυσμηνόρροια, προσθέτοντας 2-3 σταγόνες σε έλαιο μασάζ ή γαλάκτωμα σώματος. Χρησιμοποιείται επίσης σε κρέμες προσώπου, κυρίως για λιπαρά δέρματα, προκειμένου να εξισορροπήσει την παραγωγή σμήγματος και να δράσει στυπτικά. Μπορεί να προστεθεί σε σαμπουάν, για να ζωντανέψει το φυσικό χρώμα των μαλλιών, χωρίς να καταστρέφει την τρίχα και να επιβαρύνει το δέρμα με επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Το αιθέριο έλαιο του Φασκόμηλου είναι πολύ ισχυρό και σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει τοξικότητα. Με μόνο 2 σταγόνες σε 100 ml νερού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γαργάρες και πλύσεις, στην αντιμετώπιση του πονόδοντου και των πληγών του στόματος. Δεν επιτρέπεται η κατάποσή του. Το φασκόμηλο είναι γνωστό ως ένα από τα πιο ισχυρά χαλαρωτικά στην αρωματοθεραπεία, που καταπολεμά το άγχος και την ένταση και χαρίζει ευφορία. Η ονομασία στα λατινικά προέρχεται από το “clarus”, που σημαίνει “καθαρό”, καθώς “καθαρίζει” το μυαλό και διώχνει τις έγνοιες. Είναι ιδανικό για τις γυναίκες, γιατί περιέχει ένα συστατικό όμοιο με το οιστρογόνο, που ρυθμίζει την ισορροπία των ορμονών.

  • Ιδανικό για αντιμετώπιση των ρυτίδων
  • Μειώνει τη λιπαρότητα στο δέρμα
  • Ιδανικό για τη μείωση της λιπαρότητας και της πιτυρίδας στα μαλλιά
  • Αποκαθιστά την εσωτερική ηρεμία και ισορροπία, προκαλεί αίσθημα ευφορίας

Συνδυάζεται Συνδυάζεται πολύ καλά με: Περγαμόντο, Κέδρο, Γεράνι, Πεύκη, Ρίγανη, Λεβάντα, Λιβάνι, Σανταλόξυλο, Γιασεμί, Τριαντάφυλλο, Λεμόνι, Γκρεϊπφρουτ.

Το αιθέριο έλαιο του φασκόμηλου προέρχεται από την απόσταξη των φύλλων και των ανθών του βοτάνου. Είναι αντικαταθλιπτικό, κατευναστικό, διουρητικό και χρήσιμο για όλες τις ρευματικές παθήσεις. Μειώνει την κατακράτηση υγρών, δυναμώνει το τριχωτό της κεφαλής και τονώνει το φυσικό χρώμα της τρίχας. Αντιμετωπίζει το κρυολόγημα.

Δεν ενδείκνυται για την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Related Products

Top