zoom_in
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right

Γεράνι Αιθέριο Έλαιο

9,00 €

INCI: Pelargonium graveolens

Το αιθέριο έλαιο προέρχεται από την απόσταξη των λουλουδιών και των φύλλων του φυτού Pelargonium graveolens και έχει ένα ζωντανό χαρακτηριστικό άρωμα.

Χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για τη συναισθηματική-ορμονική εξισορρόπηση και τη μείωση του στρες.

Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, αναζωογονεί και αναπλάθει την επιδερμίδα, αντιμετωπίζει ρυτίδες, χαλάρωση, κυτταρίτιδα, λιπαρότητα, ακμή, εκζέματα, στίγματα, πληγές, μώλωπες και είναι πολύ καλό εντομοαπωθητικό.

Μέγεθος
 

Ασφαλείς Πληρωμές

 

Άμεση Αποστολή και Παράδοση

 

Δικαίωμα Επιστροφής

PayPal

INCI: Pelargonium graveolens

Το Γεράνι είναι το γνωστό καλλωπιστικό φυτό, που συναντά κανείς στις περισσότερες ελληνικές αυλές με διάφορες ονομασίες όπως πελαργόνιο και αρμπαρόριζα.

Επιλέγεται συνήθως, λόγω της ανθεκτικότητας και του έντονου αρώματος του.

Το γένος Πελαργόνιο (Pelargonium) (κοινώς ”πελαργόνι”) είναι μέλος της οικογένειας των Γερανιίδων (Geraniaceae) και σε αυτό ανήκουν πάνω από 200 είδη πολυετών, παχύφυλλων ποωδών. Τα φυτά του γένους Pelargonium συναντώνται ευρύτατα στην κηποτεχνία, λόγω της πλούσιας και συνεχούς ανθοφορίας, που τα χαρακτηρίζει. Πολλά είδη του γένους αυτού είναι συνυφασμένα με την Ελληνική παράδοση, αφού τα συναντάμε στους Ελληνικούς κήπους κυρίως σε γλάστρες (γεράνι, βαμβακούλα), αλλά και στην μαγειρική (αρμπαρόριζα).

Εκτός από την καλλωπιστική του χρήση, το γεράνι διαθέτει και σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες.

Το αιθέριο έλαιο προέρχεται από την απόσταξη των λουλουδιών και των φύλλων του και έχει ένα ζωντανό άρωμα, μεσαίας αρωματικής νότας.

Περιέχει κυρίως geraniol, citronellol, linalool

Χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για τη συναισθηματική-ορμονική εξισορρόπηση και τη μείωση του στρες. Επιπλέον, διαθέτει ισχυρή στυπτική, αντιβακτηριδιακή και αντιμικροβιακή δράση.

Λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου μπορεί να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ποικίλων δερματολογικών προβλημάτων, όπως ακμή, εκζέματα, στίγματα, λιπαρότητα, ρυτίδες, πληγές, μώλωπες, οιδήματα κ.α. Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, τη λειτουργία του λεμφικού συστήματος και των επινεφριδίων.

Η κυτταρίτιδα, η κατακράτηση υγρών, η πρόωρη χαλάρωση, ποικίλα προβλήματα στην έμμηνο ρύση, που οφείλονται σε κακή κυκλοφορία, μπορούν να βελτιωθούν με συχνές μαλάξεις, προσθέτοντας στο λάδι του μασάζ λίγες σταγόνες πελαργόνιου. Χρησιμοποιείται επίσης στο σαμπουάν για την καταπολέμηση της ψείρας.

Το άρωμά του έχει εντομοαπωθητική δράση και αποτελεί, μαζί με τη Σιτρονέλλα και το Σκόρδο, ένα φυσικό μέσο απαλλαγής από τα κουνούπια.

Χρησιμοποιείται στη θεραπεία της κυτταρίτιδας.

Ως αντισηπτικό για στοματικές πλύσεις, στον πονόλαιμο, στην ουλίτιδα, και εξωτερικά για ακμή και έκζεμα.

  • Συνδυάζεται πολύ καλά με: Περγαμόντο, Μαύρο πιπέρι, Κέδρο, Φασκόμηλο σκλάρεα,  Σιτρονέλλα, Σκόρδο, Γκρεϊπφρουτ, Γιασεμί, Άρκευθο, Λεβάντα, Λεμόνι, Λάιμ,  Νερόλι,  Πορτοκάλι, Πατσουλί, Πτιγκρέιν, Ρόδο, Δεντρολίβανο, Φασκόμηλο, Σανταλόξυλο, Τάντζεριν,  Βετιβέρια

Related Products

Top