zoom_in
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right

Μαστίχα Absolut Αιθέριο Έλαιο

25,00 €

INCI: Pistacia lentiscus

Η Μαστίχα προέρχεται από το φυτό Pistacia lentiscus, πολυετούς αειθαλούς πυκνόφυλλου θάμνου, από τον οποίο εξάγεται η φυσική ρητίνη.

Το μαστιχέλαιο  αναδύει ένα έντονο, φρέσκο και ξυλώδες άρωμα. Χρησιμοποιείται ευρέως στην παρασκευή καλλυντικών, αρωμάτων και φαρμάκων. Περιέχεται πολύ συχνά σε προϊόντα στοματικής υγιεινής, αντιβακτηριδιακά διαλύματα, αντισηπτικές κρέμες, αλοιφές κλπ.

Συστήνεται για αντιμετώπιση αναπνευστικών προβλημάτων και συμβάλει στην καταπολέμηση του κρυολογήματος και της βρογχίτιδας.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε δερματολογικά προβλήματα όπως η ακμή, εγκαύματα, εκζέματα, κρυοπαγήματα, δρα κατά της ευρυαγγείας και των κιρσών, απορροφά την χοληστερόλη και βοηθά στην καταπολέμηση της υπέρτασης.

Αποτελεσματικό ως αντιφλεγμονώδες και επουλωτικό, καθαρίζει και λευκαίνει το δέρμα, βοηθώντας παράλληλα στη σύσφιξη των ιστών.

1 ml

 

Ασφαλείς Πληρωμές

 

Άμεση Αποστολή και Παράδοση

 

Δικαίωμα Επιστροφής

PayPal

INCI: Pistacia lentiscus

Η Μαστίχα προέρχεται από το φυτό Schinus Pistacia lentiscus, πολυετούς αειθαλούς πυκνόφυλλου θάμνου, ύψους μέχρι 3 m, το οποίο είναι ενδημικό σε χώρες της Μεσογείου, όπως η Ελλάδα, η Τουρκία, το Μαρόκο, αλλά και περιοχές του Ιράν, του Ιράκ και της Νότιας Γαλλίας.  Στο νησί της Χίου και μόνο στα νότια χωριά της, τα λεγόμενα Μαστιχοχώρια, ευδοκιμεί και καλλιεργείται μία ιδιαίτερη ποικιλία σχίνου, ο μαστιχοφόρος σχίνος (Pistacia lentiscus var. Chia), από τον οποίο εξάγεται η φυσική ρητίνη ή μαστίχα. Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μαστίχα Χίου αποτελεί από το 1997, Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.).

Το μαστιχέλαιο  αναδύει ένα έντονο, φρέσκο και ξυλώδες άρωμα. Χρησιμοποιείται ευρέως στην παρασκευή καλλυντικών, αρωμάτων και φαρμάκων. Περιέχεται πολύ συχνά σε προϊόντα στοματικής υγιεινής, αντιβακτηριδιακά διαλύματα, αντισηπτικές κρέμες, αλοιφές κλπ.

Aντιβακτηριακό, αντιμυκητιακό, αποσυμφορητικό και αντιφλεγμονώδες.

Συστήνεται για αντιμετώπιση αναπνευστικών προβλημάτων και συμβάλει στην καταπολέμηση του κρυολογήματος και της βρογχίτιδας.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε δερματολογικά προβλήματα όπως η ακμή και θεωρείται πως δρα κατά της ευρυαγγείας και των κιρσών.

Απορροφά την χοληστερόλη και βοηθά στην καταπολέμηση της υπέρτασης.

Το μαστιχέλαιο χρησιμοποιείται ευρέως στην καλλυντική βιομηχανία λόγω των ισχυρών αντι-οξειδωτικών του ιδιοτήτων που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.

Καθαρίζει και λευκαίνει το δέρμα, βοηθώντας παράλληλα στη σύσφιξη των ιστών.

Ιδιαίτερα αποτελεσματικό ως αντιφλεγμονώδες και επουλωτικό, ενδείκνυται για εγκαύματα, εκζέματα, κρυοπαγήματα και άλλες δερματοπάθειες.

Συνίσταται για την ανάπλαση ταλαιπωρημένων και ώριμων επιδερμίδων.

Συνδυάζεται πολύ καλά με: φασκόμηλο και δενδρολίβανο.

Related Products

Top