zoom_in
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right

Προπυλενογλυκόλη (Propylen Glycol)

4,50 €
με ΦΠΑ

inci: Propylene Glycol

Η προπυλενογλυκόλη (propylene glycol) ή 1,2 – προπανδιόλη είναι μία οργανική ένωση με χημικό τύπο C3H8O2 και μοριακό βάρος 76,09.

Είναι διάφανη, άχρωμη, σχεδόν άοσμη και υγροσκοπική.

Λόγω της χαμηλής τοξικότητας που έχει, χρησιμοποιείται σαν διαλύτης σε φαρμακευτικά προϊόντα και σε πολλά προϊόντα που εφαρμόζονται πάνω στο δέρμα (κρέμες προσώπου, διαδερμικά συστήματα χορήγησης φαρμάκου).

Επίσης, χρησιμοποιείται ευρύτατα στη βιομηχανία τροφίμων ως διαλύτης για την ενσωμάτωση γλυκαντικών ουσιών. Τέλος, συναντάται σε σαμπουάν, αφρούς ξυρίσματος και αποσμητικά.

Επίσης είναι το κύριο συστατικό στο υγρό που χρησιμοποιείται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

  • Ασφαλείς Πληρωμές Ασφαλείς Πληρωμές
  • Άμεση Αποστολή και Παράδοση Άμεση Αποστολή και Παράδοση
  • Δικαίωμα Επιστροφής Δικαίωμα Επιστροφής
PayPal

Χρησιμοποιείτε στα καλλυντικά γιατί προσελκύει το νερό και λειτουργεί ως ενυδατικό. 

Χρησιμοποιείται επίσης για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των καλλυντικών.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, η προπυλενογλυκόλη είναι γενικά αναγνωρισμένη ως ασφαλής (GRAS) και χρησιμοποιείται ως υγραντική ουσία λόγω της υγροσκοπικότητας της(E1520), ως διαλύτης και ως συντηρητικό σε τρόφιμα και προϊόντα καπνού.

Λόγω του μικρού μεγέθους του μορίου της μπορεί να περάσει από την κεράτινη στοιβάδα της επιδερμίδας και συνήθως χρησιμοποιείται σε φαρμακευτικά σκευάσματα για χορήγηση φαρμάκου από το δέρμα καθώς διαταράσσει τη δομή των λιπιδίων της επιδερμίδας και βοηθάει στην καλύτερη αποδέσμευση του φαρμάκου στον οργανισμό.

Προτείνεται όμως, στις κρέμες προσώπου και σώματος η αντικατάστασή της με φυσικότερα υλικά όπως η φυτική γλυκερίνη και η σορβιτόλη οι οποίες και οι δύο είναι φυτικής προέλευσης.

Είναι διαλυτή στο νερό, στην αλκοόλη και στην ακετόνη.

Related Products

Top