zoom_in
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right

Καλέντουλας έλαιο (Calendula oil)

3,50 €
με ΦΠΑ

Η καλέντουλα η αλλιώς κατιφές, είναι ένα από τα ποιο γνωστά και ποικιλοτρόπως χρησιμοποιημένα βότανα στη δυτική βοτανοθεραπεία.

Η Καλέντουλα είναι ένα ετήσιο φυτό που καλλιεργείται συχνά στους κήπους για τα άνθη της και είναι πολύ διαδεδομένη στους κήπους και τους αγρούς.

Είναι αυτοφυές φυτό της περιοχής της Μεσογείου. Στην Ελλάδα είναι πολύ κοινό φυτό και το συναντάμε σε όλες τις περιοχές της χώρας μας.

Αντιφλεγμονώδες και επουλωτικό, θεωρείται εξαιρετικό λάδι για καλλυντικές κρέμες προσώπου και ενυδατώνει βαθιά το δέρμα. Εξαιρετικό σε προϊόντα περιποίησης χεριών και νυχιών.

Ιδανικό για τις ευαίσθητες επιδερμίδες και για ήπιους δερματικούς ερεθισμούς

Περιέχει σαπωνίνες, καροτενοειδή, στερόλες, φλαβονοειδή και αιθέρια έλαια. Περιέχει επίσης ρητίνες, στερόλες, καροτένια, τριτερπένια, πτητικό έλαιο και γλίσχραμα.

Μέγεθος
  • Security policy (edit with Customer reassurance module) Security policy (edit with Customer reassurance module)
  • Delivery policy (edit with Customer reassurance module) Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
  • Return policy (edit with Customer reassurance module) Return policy (edit with Customer reassurance module)
PayPal

INCI: Calendula officinalis

Η λατινική ονομασία της είναι Calendula officinalis και προέρχεται από τη λατινική λέξη «calens», η οποία σημαίνει «η πρώτη μέρα κάθε μήνα», καθώς οι Ρωμαίοι ισχυρίζονταν ότι τότε ανθίζει. Είναι φυτό μονοετές ή διετές, ύψους 20-60 εκ. και άνθη κίτρινα ή πορτοκαλί.

Το λαδι Καλέντουλας (Calendula Oil) είναι πολύ γνωστό για την ευεργετική δράση του στο ανθρώπινο δέρμα. Εξάγεται με εκχύλιση από τα άνθη του φυτού Calendula officinalis, που είναι πλούσιο σε αιθέρια έλαια, φλαβονοειδή και καροτενοειδή

Είναι καταπραϋντικό, ιδιαίτερα κατάλληλο για ευαίσθητες ή για λιπαρές επιδερμίδες και περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, C και Ε.

Προσδίδει απαλότητα κι ελαστικότητα στο δέρμα και γι αυτό αποτελεί βασικό συστατικό των περισσοτέρων σκευασμάτων, που αντιμετωπίζουν τις ραγάδες.

Τα άνθη της καλέντουλας έχουν θεωρηθεί ευεργετικά για τη μείωση των φλεγμονών και τη γρήγορη αποθεραπεία πληγών, λόγω των αντισηπτικών τους δυνατοτήτων.

Related Products

Top