zoom_in
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right

Έλαιο Κισσού (Ivy oil)

4,50 €

inci: Hedera helix

Τα φύλλα του κισσού περιέχουν φλαβονοειδή, τριτερπενικές σαπωνίνες, συμπεριλαμβανομένης της χεδερίνης, πολυίνες, φαλκαρινόλη, στερόλες και μια αρωματική ουσία. Επίσης, περιέχουν εντερίνη και δύο ειδών σάκχαρα.

Χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.

Μειώνει την ένταση του δέρματος και ανακουφίζει τους πόνους που οφείλονται στην κυτταρίτιδα ενώ συμβάλλει στην αποβολή του λίπους.

Καταπολεμά αποτελεσματικά τις ραγάδες.

Μέγεθος
 

Ασφαλείς Πληρωμές

 

Άμεση Αποστολή και Παράδοση

 

Δικαίωμα Επιστροφής

PayPal

Το γένος κισσός περιλαμβάνει 300 καταγεγραμμένα είδη που υπάρχουν στη Βόρεια Αφρική, τα Κανάρια νησιά, την Ευρώπη και την Ασία.

Στην Ελλάδα, το γνωστότερο είναι το είδος Κισσός η έλιξ.

Αυτό το ξυλώδες, αειθαλές και αναρριχητικό φυτό απαντάται πάνω σε βράχους, ερειπωμένους τοίχους και δένδρα. Οι μίσχοι του μπορούν να φτάσουν τα πενήντα μέτρα και πάνω.

Σέρνονται στο έδαφος όπου υπάρχει χαμηλή βλάστηση κι ύστερα, αναρριχώνται με τη βοήθεια των κοντών ριζών τους που χρησιμοποιούνται ως έλικες.

Ο κισσός μπορεί να αναπτυχθεί σε μεγάλο εύρος περιβαλλοντικών συνθηκών, όμως αναπτύσσεται καλύτερα σε ημισκιαζόμενες και σκιασμένες θέσεις, σε μέτρια υγρά, καλά στραγγιζόμενα, ουδέτερα ή αλκαλικά εδάφη.

Οι κισσοί φυτεύονται για να αναρριχηθούν σε πέργολες, φράχτες και τοίχους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για κάλυψη εδαφών.

Το λάδι Κισσού είναι το αποτελεσματικότερο λάδι για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, καθώς έχει την ιδιότητα να διαλύει τις υδρολιπώδεις περιοχές του σώματος.

Λειτουργεί μειώνοντας την κατακράτηση υγρών και βοηθώντας στην απομάκρυνση τους από τον οργανισμό.

Χρησιμοποιείται συχνά και σε καλλυντικά παρασκευάσματα για την την πρόληψη των ευρυαγγείων.

Related Products

Top