zoom_in
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right

Καστορέλαιο

6,50 €

INCI : Ricinus Communis

Το Καστορέλαιο (Castor Oil) προέρχεται από την επεξεργασία των καρπών (Castor Beans) του πολυετούς τροπικού φυτού Ricinus Communis  (Ρίκινος ο Κοινός) ή Κίκι ή Ρετσινολαδιά.

Το κύριο συστατικό του Καστορέλαιου (περιεκτικότητας μέχρι και 95%), το Κικινελαϊκό οξύ (Ricinoleic Acid), ένα ω-9 λιπαρό οξύ, μοναδικό στη φύση, εξ αιτίας του οποίου έχει εξαιρετικές μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες. Αντιγηραντικό, αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακό, αναλγητικό, χρησιμοποιείται ευρύτατα στα καλλυντικά, και ειδικότερα σε κρέμες προσώπου, προϊόντα για μετά το ξύρισμα, μάσκες προσώπου, κραγιόν χειλιών, σκιές ματιών σε μορφή ραβδίου (stick), ρουζ & mascara, έλαια για το μπάνιο, σαμπουάν και μαλακτικές κρέμες για τα μαλλιά, αρώματα, μολύβια φρυδιών. Ιδιαίτερα συχνά χρησιμοποιείται στην παρασκευή φυσικών σαπουνιών για άριστο conditioning αποτέλεσμα και πλούσιο αφρό.

 

Ασφαλείς Πληρωμές

 

Άμεση Αποστολή και Παράδοση

 

Δικαίωμα Επιστροφής

PayPal

INCI : Ricinus Communis

Το Καστορέλαιο (Castor Oil) προέρχεται από την επεξεργασία των καρπών (Castor Beans) του πολυετούς τροπικού φυτού Ricinus Communis  (Ρίκινος ο Κοινός) της οικογένειας των Ευφορβιδών (Euphorbiacae). Είναι γνωστό, γιατί από αυτό το φυτό εξάγεται το καστορέλαιο, γνωστό επίσης ως ρετσινόλαδο. Το φυτό είναι καθ΄ ολοκληρίαν τοξικό, ιδίως οι καρποί του και το περίβλημά τους. Είναι γνωστό ότι ένας σπόρος περιέχει δόση τοξικών ουσιών, ικανή να σκοτώσει ένα παιδί. Τα φύλλα του φυτού είναι λιγότερο τοξικά. Η τοξική ουσία του φυτού έχει αναγνωριστεί ως η ρικίνη. Σύμφωνα με το βιβλίο Guinness του 2007, είναι το πιο τοξικό φυτό στο κόσμο. Από τους καρπούς εξάγεται και το καστορέλαιο, το οποίο έχει ένα ευρύ φάσμα χρήσεων, κυρίως σε σαπωνοποιία και φαρμακευτική. Κύρια παραγωγός χώρα του καστορέλαιου είναι η Ινδία.

Η ρετσινολαδιά είναι αυτοφυής στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανόμενης της Ελλάδας, την ανατολική Αφρική και την Ινδία, αν και δεν είναι γνωστό από πού προέρχεται. Το φυτό επίσης έχει εγκλιματιστεί και σε άλλες περιοχές της Γης με τροπικό κλίμα, όπου χρησιμοποιείται ως καλλωπιστικό.

Η χρήση καστορέλαιου από τους Αιγυπτίους αναφέρεται στην ιστορία του Ηροδότου, ο οποίος σχολιάζει τη χρήση ελαίου από τους καρπούς του Ricinus communis (ο ίδιος το αποκαλεί Κίκι) για φωτισμό και επάλειψη του σώματος. Σπόροι του Ricinus communis έχουν ανακαλυφθεί σε αιγυπτιακούς τάφους, χρονολογούμενους από το 4000 π.Χ.

Η απόχρωσή του είναι υποκίτρινη και είναι σχεδόν άοσμο. Το καστορέλαιο και τα παράγωγά του έχουν εφαρμογές στην κατασκευή σαπουνιών, λιπαντικών,  υγρών υδραυλικών φρένων, χρωστικών ουσιών, βαφών, βερνικιών, μελανιών, στιλβωτικών, φαρμακευτικών ειδών και αρωμάτων. Είναι ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά έλαια και υπήρξε από τα πρώτα εξαγώγιμα διεθνή εμπορικά προϊόντα.

Το καστορέλαιο είναι δραστικό υπακτικό με συστατικά, που βοηθούν στην ομαλή λειτουργία και κένωση του εντέρου (παχέος και το λεπτού). Έχει χρησιμοποιηθεί με σκοπό τον καθαρισμό των εντοσθίων μετά από τροφική δηλητηρίαση και για να εκτονώσει τη δυσκοιλιότητα. Ορισμένες φορές χορηγείται σε νοσοκομεία για την προπαρασκευή της κοιλιακής χώρας των ασθενών πριν από την υποβολή σε ακτίνες Χ του παχέος εντέρου και των νεφρών.

Άριστο ενυδατικό. Περιποιείται το δέρμα και ακόμη και σε μικρά ποσοστά, είναι καταφανή τα πλεονεκτήματά του. Είναι ένα πρώτης τάξης προϊόν ενυδάτωσης, καθώς, έχει την ιδιότητα να “παγιδεύει” την υγρασία της επιδερμίδας – εμποδίζοντας την αφυδάτωση και την πρόωρη γήρανση της. Είναι πολύ καλό λάδι για την περιποίηση του πολύ ξηρού δέρματος, αλλά και προληπτικό κατά των ραγάδων.

 

To Καστορέλαιο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε Omega-9 λιπαρά οξέα. Τα οξέα αυτά παρουσιάζουν αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες και για τον λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια, το Καστορέλαιο έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές για την αντιμετώπιση σοβαρών δερματικών παθήσεων όπως λ.χ. την ακμή.

Το κύριο συστατικό του Καστορέλαιου (περιεκτικότητας μέχρι και 95%), το Κικινελαϊκό οξύ (Ricinoleic Acid), ένα ω-9 λιπαρό οξύ, μοναδικό στη φύση, εξ αιτίας του οποίου έχει εξαιρετικές μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες, διαθέτει αξιοσημείωτες αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες, ενώ, ταυτόχρονα, παρουσιάζει και αναλγητική δράση.  Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Ε, θεωρείται δραστικό στοιχείο για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος.

Λόγω των χαρακτηριστικών του, το Καστορέλαιο θεωρείται ιδανικό έλαιο για τον βαθύ καθαρισμό και την περιποίηση της επιδερμίδας. Θεωρείται ιδιαίτερα κατάλληλο σε περιπτώσεις ακμής και εκζεμάτων. Η δράση του είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στο βαθύ καθαρισμό του σμήγματος, στο μαλάκωμα των σκληρών μπιμπικιών και γενικότερα στην αντιμετώπιση των εξανθημάτων.

Χρησιμοποιείται ευρύτατα για την παρασκευή σαπουνιού, προσδίδοντας σε αυτό εξαιρετική μαλακτική δυνατότητα και πλούσιο κρεμώδη, αλλά και φυσσαλίδα- αφρό. Πολλοί κατασκευαστές φυσικού σαπουνιού χρησιμοποιούν καστορέλαιο για προβλήματα ακμής.

Επίσης απαντάται σε :

  • Προϊόντα για μετά το ξύρισμα
  • Μάσκες προσώπου
  • κραγιόν χειλιών
  • σκιές ματιών σε μορφή ραβδίου (stick)
  • ρουζ (blusher) & mascara
  • Έλαια για το μπάνιο (bath oils)
  • Προϊόντα για την περιποίηση των βρεφών, κυρίως έλαια και ελαιώδη προϊόντα
  • Σαμπουάν και μαλακτικές κρέμες για τα μαλλιά
  • Αρώματα κ.α.
  • Υδρογονωμένο καστορέλαιο απαντάται σε καλλυντικά παρασκευάσματα, όπως μολύβια φρυδιών.

Related Products

Top