zoom_in
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right

Νυχτολούλουδου έλαιο (Evening Primrose oil)

7,00 €
με ΦΠΑ

INCI : Oenothera biennis

Το έλαιο νυχτολούλουδου προέρχεται από εκπίεση των σπόρων του φυτού Oenothera biennis.

Πλούσιο σε ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, με υψηλά επίπεδα λινολεϊκού οξέος (LA) και γ-λινολενικού οξύ (GLA).

Αντιγηραντικό, αντιρυτιδικό, ενυδατικό, αναζωογονητικό, επουλωτικό, εξισορροπεί ορμονικές διαταραχές. Αντιμετωπίζει με επιτυχία δερματίτιδες, ατοπικό έκζεμα, ψωρίαση, κνησμό, ξήρωση και ποικίλες φλεγμονές. Ενδείκνυται  για λιπαρές επιδερμίδες, καθότι ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος και έχει πολύ καλή δυνατότητα στην περιποίηση, ενυδάτωση και θρέψη της ώριμης επιδερμίδας.

Μέγεθος
  • Security policy (edit with Customer reassurance module) Security policy (edit with Customer reassurance module)
  • Delivery policy (edit with Customer reassurance module) Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
  • Return policy (edit with Customer reassurance module) Return policy (edit with Customer reassurance module)
PayPal

INCI : Oenothera biennis

Το έλαιο νυχτολούλουδου προέρχεται από εκπίεση των σπόρων του φυτού Oenothera biennis. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τη θεραπεία έναντι καταστάσεων όπως πονόλαιμο, αιμορροΐδες. Είναι πλούσιο σε ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, με υψηλά επίπεδα λινολεϊκού οξέος (LA) (75%) και γ-λινολενικού οξέος (GLA) (10%). Ο οργανισμός χρησιμοποιεί το LA για να παράγει GLA, το οποίο απαιτείται για την υγιή λειτουργία του δέρματος, παράγοντας μεταβολίτες, που βελτιώνουν τη λειτουργία της κυτταρικής μεμβράνης και εξισορροπούν το υδρολιπιδικό φίλμ του δέρματος, αφήνοντάς το ενυδατωμένο και προστατευμένο από τραυματισμούς ή στρες. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, D, E, F και Κ.

Έχει αντιφλεγμονώδεις και αντι-ερεθιστικές δράσεις, προστατεύοντας το δέρμα από τις καταστρεπτικές επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας, που οδηγεί σε φωτογήρανση και φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος.

Χρησιμοποιείται ως ενυδατικό για κάθε τύπο δέρματος, κυρίως για τα λιπαρά, αλλά και για  ξηρά δέρματα και ως μαλακτικό και αναζωογονητικό των γηρασμένων κυττάρων. Βοηθά στο να παραμείνει η φυσική απαλότητα και η ελαστικότητα του νεανικού δέρματος. Το έλαιο του νυχτολούλουδου είναι συνώνυμο της νεότητας, καθότι πλούσιο σε γ-λινολενικό οξύ. Η περιεκτικότητά του αυτή βοηθά στην αναγέννηση και ανάπλαση σε βάθος της επιδερμίδας.

Η συχνή χρήση του λαδιού προσφέρει ισχυρά αντιρυτιδικά αποτελέσματα καθώς και επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης του δέρματος. Χρησιμοποιείται σε εφαρμογές στο πρόσωπο και γύρω από τα μάτια. Πέρα από τις αντιρυτιδικές του ιδιότητες έχει ιδιαίτερα ευχάριστο και νεανικό άρωμα που το καθιστά ιδανικό για αρωματισμό άοσμων φυτικών ελαίων και κρεμών.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιτυχώς σε ασθενείς με δερματίτιδες, ατοπικό έκζεμα, ψωρίαση, κνησμό, ξήρωση και φλεγμονή.

Ως βρώσιμο, για περιπτώσεις Προεμμηνορροϊκού Συνδρόμου (PMS) και γενικότερες ορμονικές διαταραχές, κατά του διαβήτη και της υπέρτασης, για μείωση του επιπέδου χοληστερόλης στον ορό του αίματος. Έχει επίσης αναφερθεί ότι έχει ευεργετική δράση σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Πρέπει να αποφεύγεται από επιληπτικούς, διότι μπορεί να επιδεινώσει μία μορφή επιληψίας του βρεγματικού λοβού. Επίσης να αποφεύγεται η λήψη σε συνδυασμό με φάρμακα για τη σχιζοφρένεια.

Related Products

Top