zoom_in
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right

Ηλιέλαιο

8,00 €
με ΦΠΑ

inci name: Helianthus annus

Το έλαιο του ηλίανθου παράγεται με ψυχρή έκθλιψη.

Οι σπόροι περιέχουν έλαιο σε ποσοστό 25-40%, πρωτεΐνες, κυτταρίνη, τανίνη, λεκιθίνες, μεθειονίνη, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο,φώσφορο, σελήνιο, ψευδάργυρο βιταμίνες A, B, C, Ε, Κ, νιασίνη.

Είναι επίσης πλούσιο σε ολεικά οξέα και λεκιθίνη.

Είναι μαλακτικό και πλούσια ενυδατικό ενώ απορροφάται από την επιδερμίδα πολύ εύκολα, ιδανικό για ξηρές επιδερμίδας.

1 Lt

  • Ασφαλείς Πληρωμές Ασφαλείς Πληρωμές
  • Άμεση Αποστολή και Παράδοση Άμεση Αποστολή και Παράδοση
  • Δικαίωμα Επιστροφής Δικαίωμα Επιστροφής
PayPal

Η ονομασία του οφείλεται στο στην ταξιανθία του η οποία στρέφεται μέσα στη μέρα ανάλογα με την κατεύθυνση του ήλιου.
Ετήσιο φυτό και to δεύτερο σε σημαντικότητα ελαιοπαραγωγικό από όλα τα φυτά. Καλλιεργείται για το έλαιο του σε μεγάλη κλίμακα σε πολλές εύκρατες χώρες της Λατινικής Αμερικής, στην Τουρκία, την Αίγυπτο, την Ινδία και κυρίως στη Ρωσία όπου με βελτίωση ποικιλιών η απόδοση σε έλαιο αυξάνει σημαντικά.

Στην Ελλάδα καλλιεργείται κυρίως στην Αν. Μακεδονία & Θράκη.

Το ηλιέλαιο βοηθάει στην αναδόμηση των ιστών της επιδερμίδας, βοηθάει στην ελαστικότητα του δέρματος και επαναφέρει την φυσική ενυδάτωση δέρματος και μαλλιών.

Συγκαταλέγεται στα λεγόμενα μη λιπαρά, αραιά λάδια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έλαιο βάσης που χρησιμοποιείται συνήθως σε ποσοστό 50% σε αμυγδαλέλαιο ή σταφυλέλαιο ή ως πλήρως εναλλακτικό του αμυγδαλέλαιου ως λάδι μασάζ.

Επίσης χρησιμοποιείται για ενυδάτωση, ώστε να προστατεύει το δέρμα και να εμποδίζει την εξάτμιση της υγρασίας του.

Προσφέρει στο δέρμα απαραίτητα λιπαρά οξέα, βιταμίνες και μέταλλα, ενώ αποτελεί και ιδανική θεραπεία για τα μαλλιά.

Τέλος, προτείνεται συχνά για δερματικά έλκη ή παθήσεις, μώλωπες, αμυχές ή ως λάδι μπάνιου συνήθως σε συνδυασμό με λάδι καρύδας.

Το Ηλιέλαιο χρησιμοποιείται σε διάφορα προϊόντα όπως: κρέμες & σαπούνια χεριών, προϊόντα για τη φροντίδα χειλιών, περιποίησης μαλλιών και σώματος, προϊόντα μακιγιάζ.

Ωστόσο, χρησιμοποιείται συχνά ως μέσο εκχύλισης [λιπαρός διαλύτης] για την παραγωγή και χρήση στα καλλυντικά άλλων φυτικών ελαίων.

 

Related Products

Top