zoom_in
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right

Έλαιο Μπαμπασού

10,00 €
με ΦΠΑ

INCI: Attalea speciosa

To Babassu palm oil προέρχεται από είδος φοίνικα, που φύεται στην περιοχή των τροπικών δασών του Αμαζονίου, στη Νότια Αμερική.

Έχει μεγάλη επιδερμική διεισδυτικότητα, είναι εξαιρετικό μαλακτικό και δεν αφήνει λιπαρότητα.

Πολύ πλούσιο σε κορεσμένα (περίπου 84%) και ιδιαίτερα σε λαουρικό και μυριστικό οξύ, εξ αιτίας των οποίων, χρησιμοποιείται ευρύτατα στην παρασκευή σαπουνιών, προσδίδοντας σε αυτά καθαριστική δεινότητα, σκληρότητα και πλούσιο αφρό.

Μέγεθος
  • Ασφαλείς Πληρωμές Ασφαλείς Πληρωμές
  • Άμεση Αποστολή και Παράδοση Άμεση Αποστολή και Παράδοση
  • Δικαίωμα Επιστροφής Δικαίωμα Επιστροφής
PayPal

INCI: Attalea speciosa

To Babassu palm είναι φοίνικας, που προέρχεται από την περιοχή των τροπικών δασών του Αμαζονίου, στη Νότια Αμερική. Έχει εμπορική αξία, καθότι οι σπόροι του παράγουν ένα έλαιο, που ονομάζεται babassu oil, το οποίο εξάγεται με μηχανικό τρόπο και παραδοσιακές μεθόδους και χρησιμοποιείται σε προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης του δέρματος, αλλά και ως βρώσιμο (χωρίς να επισημαίνεται δυστυχώς, το πόσο επιβλαβές είναι για την διατροφή του ανθρώπου) . Οι παραδοσιακές κοινότητες της περιοχής Maranhão παράγουν επίσης από τους καρπούς ένα άλευρο, το οποίο διατίθεται στο εμπόριο, ως συμπλήρωμα διατροφής. Το μεσοκάρπιο αυτό άλευρο χρησιμοποιείται για γαστρίτιδα, φλεγμονές και λευκοπενία. Ο σπόρος, που απομένει χρησιμοποιείται για επούλωση πληγών και το έλαιο χρησιμοποιείται για τραύματα και λευκόρροια. Ο καρπός χρησιμοποιείται για την παραγωγή προϊόντων, όπως, φάρμακα, για πόνο και ρευματισμούς, δυσκοιλιότητα, παχυσαρκία, λευχαιμία και ρύθμισης του κυκλοφορικού, βοηθήματα ομορφιάς και ποτά.  Τα φύλλα χρησιμοποιούνται για σκίαση και υφαίνονται ψάθες, για να χρησιμεύουν ως πλευρικοί τοίχοι κατοικιών. Τα στελέχη χρησιμοποιούνται για ξυλεία.

Αντιμυκητιασικό και καθαρτικό. Πειραματικές μελέτες in vivo και σε κυτταρικές σειρές όγκων
έχουν ενισχύσει την άποψη ότι το φυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για φλεβικές δυσλειτουργίες και ως ανοσο-ενισχυτικό.

Αποτελεί εναλλακτική λύση του ελαίου καρύδας για θεραπεία ξηρού δέρματος, κνησμού, εκζέματος και ποικίλων ερεθισμών.

Το σημείο τήξης είναι λίγο μεγαλύτερο  των 20º C, και κατά συνέπεια το έλαιο λιώνει εντελώς, όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα, απορροφώντας έτσι θέρμανση και επάγει ψυκτικό αποτέλεσμα, που επιβεβαιώνει τις μαλακτικές του αρετές. Είναι επίσης κατάλληλο
για ξηρά και θαμπά μαλλιά και προσδίδει σ΄ αυτά όγκο.

Είναι το πλουσιότερο φυτικό έλαιο σε κορεσμένα (περίπου 84%) και ιδιαίτερα σε λαουρικό και μυριστικό οξύ, εξ αιτίας των οποίων, χρησιμοποιείται ευρύτατα στην παρασκευή σαπουνιών, προσδίδοντας σε αυτά καθαριστική δεινότητα, σκληρότητα και πλούσιο αφρό.

  • Μεγάλη επιδερμική διεισδυτικότητα
  • Εξαιρετικό μαλακτικό
  • Δεν αφήνει λιπαρότητα
  • Προστατεύει και δεν ξηραίνει το δέρμα, εξισορροπώντας το και αφήνοντάς το μαλακό και απαλό

Related Products

Top