zoom_in
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right

Βούτυρο Καριτέ (Shea butter)

6,00 €

Το shea butter (γνωστό και ως βούτυρο καριτέ) εξάγεται από τους καρπούς του δέντρου Shea (Butyrospermum parkii), στη σαβάνα της Δυτικής Αφρικής. Για χιλιετίες, οι άνθρωποι το χρησιμοποιούσαν  για να προστατεύσουν το δέρμα τους από τους ανέμους, την ξηροδερμία και τον ήλιο, καθώς και για να θεραπεύσουν δερματικά προβλήματα, μικρές πληγές και εγκαύματα. Ιδιαίτερα ενυδατικό και αναπλαστικό, πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, φυτοστερόλες, προβιταμίνη Α, βιταμίνες Ε και D, και αλλαντοΐνη.

1000 ml

Μέγεθος
 

Ασφαλείς Πληρωμές

 

Άμεση Αποστολή και Παράδοση

 

Δικαίωμα Επιστροφής

PayPal

INCI: Butyrospermum parkii

Ιδιότητες:

Προστατεύει το δέρμα, τα χείλη και τα μαλλιά από την ξηρότητα. Θρέφει, ενυδατώνει και επιδιορθώνει το ηλιοκαμένο δέρμα, ενώ είναι ιδανικό, ακόμη και για την ευαίσθητη επιδερμίδα του μωρού. Απορροφάται ταχύτατα, χωρίς να αφήνει ένα λιπαρό υπόλειμμα Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικά λιπαρά, χρησιμοποιείται ως προϊόν φυσικής περιποίησης του σώματος και βοηθά την αποκατάσταση ελαστικότητας στο δέρμα.

Το βούτυρο καριτέ περιέχει στη σύνθεσή του μεγάλες ποσότητες ακόρεστων λιπαρών οξέων, όπως ελαϊκό οξύ (ω-9) και λινελαϊκό οξύ (ω-6). Δεν του λείπουν επίσης και τα κορεσμένα λιπαρά (στεατικό και παλμιτικό οξύ), στα οποία οφείλει τη στέρεη υφή του σε θερμοκρασία δωματίου. Ακόμα είναι πλούσιο σε φυτοστερόλες, κατεχίνες, λουπεόλη και βιταμίνες A, D, E, που έχουν κατ’ εξοχήν αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση, όπως και αλλαντοΐνη, κατ΄εξοχήν αναπλαστική ουσία.

Στα συστατικά του συγκαταλέγονται οι τερπενικές αλκοόλες, που λειτουργούν ως αντιφλεγμονώδη, καθώς και το κινναμωμικό οξύ, που απορροφά ελαφρά την υπεριώδη ακτινοβολία.

Χρήση

Ενδείκνυται ιδιαίτερα για

 

  • καθημερινή ενυδάτωση του δέρμα (προσώπου και σώματος)
  • ανακούφιση του ξηρού δέρματος
  • ξηρό τριχωτό της κεφαλής
  • δερματικά εξανθήματα, -συμπεριλαμβανομένων και αυτών από τις παιδικές πάνε
  • ιδανικό για τις ρυτίδες
  • σκασμένα χείλη
  • κατά του κνησμού του δέρματος, λόγω ξηρασίας
  • ανακούφιση από ηλιακό έγκαυμα
  • κρέμα μετά το ξύρισμα
  • μικρές πληγές στο δέρμα
  • ρωγμές του δέρματος
  • εξομάλυνση σκληρού δέρματος στα πόδια (ειδικά από τακούνια)
  • μικρά εγκαύματα
  • έκζεμα
  • προστασία από τον άνεμο και τον ήλιο
  • μείωση κηλίδων και ουλών
  • εξάλειψη ερεθισμών στο τριχωτό της κεφαλής
  • συστατικό σε προϊόντα για μείωση των συμπτωμάτων της ακμής
  • να επαναφέρει λάμψη στα μαλλιά
  • ποικίλες φαρμακευτικές αγωγές.

Έχουν διαπιστωθεί επίσης ιατρικές εφαρμογές του σε αντιφλεγμονώδη θεραπεία για την αρθρίτιδα, τοπική θεραπεία για το έκζεμα, τον έρπητα και άλλες δερματικές παθήσεις, ακόμα και στη μείωση της χοληστερόλης. Οι ιθαγενείς το χρησιμοποιούν για ζεστές μαλάξεις σε ρευματικούς και μυϊκούς πόνους, διαστρέμματα και εξαρθρώσεις.

Όλα αυτά είναι φυσικά και κάνουν το βούτυρο Shea ένα superfood για το δέρμα.

Φυσικοχημικές ιδιότητες

Εμφάνιση: Στερεό υπόλευκο στους 20 °C.

Οσμή χαρακτηριστική βουτύρου.

Θερμοκρασία τήξεως  29 – 34 °C.

Θερμοκρασία ανάφλεξης: >200 °C ,

Πυκνότητα στους 40°C: 0.90

τιμή pH :Δεν έχει, καθότι αδιάλυτο στο νερό.

Σταθερό, όταν διατηρείται σε ένα κλειστό δοχείο, προστατευμένο από το φως, σε δροσερό & ξηρό μέρος.  Οξειδώνεται σε συνθήκες θέρμανσης, αέρα και επίδρασης ηλιακού φωτός. Μη τοξικό, μη ερεθιστικό για την επιδερμίδα, δεν περιέχει βαρέα μέταλλα και άλλες ουσίες επικίνδυνες για το περιβάλλον. Πλήρως βιοδιασπώμενο. Διάρκεια ζωής: περίπου 12 μήνες.

Εφαρμογές / Δόσεις

  • Κρέμες που εφαρμόζονται προληπτικά για τις ραγάδες της εγκυμοσύνης διατηρώντας την ελαστικότητα του δέρματος.
  • Αντιρυτιδικές, ενυδατικές κρέμες νυκτός για το πρόσωπο με πλούσια, λιπαρή υφή.
  • Αντιαλλεργικές κρέμες για την περιποίηση της βρεφικής επιδερμίδας.
  • Προϊόντα για την προστασία και τη λάμψη των χειλιών, συχνά μαζί με βούτυρο κακάο.
  • Θρεπτικές μάσκες μαλλιών για την επαναφορά της λάμψης και της ελαστικότητάς τους όταν είναι ξηρά, ταλαιπωρημένα ή μετά το θαλασσινό μπάνιο και την πισίνα (το βούτυρο καριτέ θρέφει την κερατίνη).

Related Products

Top